RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Beboerne ble innesnødd da ingen tok brøyteansvar.
Beboerne ble innesnødd da ingen tok brøyteansvar.

Kommunen sa nei til å brøyte denne veien - helt til de fikk se en gammel epost

Sist oppdatert:
Kommunen har i lang tid nektet for at de har hatt ansvaret for snøbrøyting i Pinnsvinveien. Nå innrømmer de å ha tatt feil.

NANNESTAD (Romerikes Blad): Helt siden boligfeltet ble etablert i 2013 har det rådet tvil om det er utbygger eller kommune som har hatt ansvaret for brøytingen av veien.

– I hele fjor vinter måtte vi mase om brøytehjelp. Vi endte hver gang opp med en runddans mellom utbyggeren Nannestad bygg AS og Nannestad kommune som la ansvaret over på hverandre, sier beboer Alexander Myrseth.

Fraskrev seg ansvaret

Andre uka i januar i år ringte Myrseth gjentatte ganger til kommunen for å få klarhet i hvem som skulle brøyte. Det hadde da snødd i flere dager.

– Da jeg til slutt kom gjennom til brøytevakta fikk vi nok en gang beskjed om at dette ikke var kommunens ansvar. Da var veien islagt, og det var nesten umulig å gå der, sier Myrseth til Romerikes Blad.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Alexander Myrseth og Conrada Vinculado har lenge ventet på avklaring om det er utbygger eller Nannestad kommune som har ansvar for snøbrøyting i Pinnsvinvegen.


Tok over etter befaring

Når Romerikes Blad ringer Nannestad kommune får vi også beskjed om at kommunen ikke har noe med saken å gjøre, og at alle henvendelser om Pinnsvinvegen skal tas med utbygger. Utbygger Bjørn Håkon Torjussen blir overrasket når vi ringer.

– Vi hadde befaring i juli i fjor sommer der kommunen i etterkant tok over veien. Det er derfor kommunens ansvar å strø og brøyte veien, sier han.

Kommunen bekrefter også følgende i mail som ble sendt 2. juli i fjor etter befaringen: «Viser til befaring av Pinnsvinvegen tirsdag 2. juli 2014. Veien er i en stand hvor Nannestad kommune finner det akseptabelt å overta veien for videre drift».

Da Romerikes Blad endelig får tak i virksomhetsleder for kommunalteknikk i Nannestad, Hans M. Strøm, henviser han nok en gang til utbygger. Da han konfronteres med mailen fra juli i fjor snur saken.

– Når jeg nå ser på denne mailen en gang til, kan jeg forstå at dette kan misoppfattes. Vi har tatt et lite forbehold om at overvannssystemet må være i orden for en overtakelse av veien, men det er nok vi som har ansvaret. Jeg vil nå sørge for at kommunen følger opp veien på lik linje med de andre kommunale veiene, sier Strøm.

– Hadde kommunen glemt at det var inngått avtale om overtakelse av veien?

– Det ble ikke skrevet overtakelsesprotokoll, og derfor har vi vært i den tro at veien ikke var overdratt. Vi ser likevel at vi i mailen gir inntrykk av at den er overdratt, svarer Strøm. Han legger til at kommunen ved juletider fikk mange henvendelser fra beboere i området.

– Vi trodde entreprenøren som tidligere har brøytet for utbygger hadde brøytet. Det hadde vedkommende glemt, og vi reiste ut for å måke, sier Hans M. Strøm til Romerikes Blad

Myrseth er lettet over at problemet nå er løst.

– Vi ser fram til å slippe å bekymre oss for snøvær i vinter, og er glade for at vi får samme tilbud som andre innbyggere i kommunen, sier han.

Les flere saker hos Romerikes Blad.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere