*Nettavisen* Nyheter.

Kommunen stakk av med tørkestativet

Foto: Nina Skyrud (Romerikes Blad (RB))

Stativet har vært flittig brukt siden 70-tallet. Nå står bare den nederste delen igjen.

09.07.11 16:49

JESSHEIM (Romerikes Blad): Stativet var ikke bare et klesstativ. Dets historie bandt både beboerne i to av trygdeboligene og naboen i eneboligen rett ved siden av sammen.

På 70-tallet bodde en geskjeftig dame i trygdeboligen. Hun anskaffet tørkestativet, men slet med å sette det opp slik at det ble stødig og kunne snurre rundt uten problemer.

Som ved mange andre anledninger, kom nabo Olav Vangen henne til unnsetning. Han og kona bor bare noen meter fra trygdeboligene.

- Jeg støpte fundamentet og satte ned røret slik at stativet sto ordentlig, forteller han.

Men damen som bodde i trygdeboligen vegg i vegg med den første, trengte også klestørk.

Dermed ble de to damene enige om at de satte stativet på grensen mellom de to boligene og brukte det sammen i fred og fordragelighet.

- Siden har det blitt brukt felles i all vennskapelighet. Slik har det vært i alle år. Det har blitt flittig brukt, sier Vangen.

Inntil i forrige uke.

Tok stativet
Den ene boligen står nemlig tom og vedlikeholdsteamet i kommunen har ryddet opp både inne og ute. Og opprydningsskvadronen trimmet ikke bare buskene. De tok stativet også, om ikke med rot, så med topp. Nå står bare fundamentet igjen.

- Nå må jeg henge opp sengeklærne på badet, og det blir ikke det samme, sier han som har brukt det mest de siste ti åra.

Han har ikke lyst til å stå fram i avisa.

- Det har jeg ikke nerver til. Dette her går litt innpå meg, sier han.

Viktig for dem det gjelder
- Dette er kanskje ikke verdens største sak. Men den er viktig for dem det gjelder. Det er et overgrep. De tenker jo ikke på dem. Dette er dårlig menneskebehandling, sier Reidun Vangen.

Ektemannen ringte til kommunen og ba om å få tørkestativet tilbake.

Der mente de at det skulle ikke han bry seg med.

- Da hadde jeg lyst til å minne om Gro Harlem Brundtland og det hun sa om nabokjerringene som må bry seg mer. Jeg bryr meg bare litt om naboene når de ikke klarer seg selv, sier Olav Vangen.

Saken er levert av Romerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.