RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommunen styrker beredskapen

Etter flere alvorlige hendelser den siste tiden, styrker Bergen kommune nå arbeidet med beredskap og sikkerhet.

- En rekke hendelser de siste to årene viser betydningen av at kommunen er godt forberedt på håndtering av krisesituasjoner. For å stå best mulig rustet, vil vi derfor styrke vårt arbeid med skadeforebygging og kriseberedskap, sier byrådsleder Monica Mæland som legger til at kommunen i flere år har satset målbevist.

- Dette arbeidet har båret frukter, og jeg opplever at kommunen også i praksis har vist at vi håndterer kriser som måtte oppstå, men vi ser at utfordringene på dette området nå øker ytterligere, sier Mæland.

Satsing på sikkerhet
I tillegg til kriseberedskap, skal kommunen styrke sikkerhetsarbeidet - både for kommunens egen virksomhet og for byens borgere, heter det i en pressemelding.

Tiltakene her er blant annet «Aksjon skolevei» og gjennom prosjektet «Trygge lokalsamfunn (Safe Community)». På tilsvarende måte skal kommunens økonomiske verdier sikres bedre gjennom skadeforebyggende tiltak.

Bergen kommune samordner nå ressursene i en avdeling og omdanner Beredskapsetaten til Etat for samfunnssikkerhet og beredskap. Etaten skal ledes av Morten Meibom, som kommer fra stillingen som havnedirektør i Bergen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere