RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommunene må skjerpe innsatsen mot barnevold

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Jan Haas (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fire statsråder sendte før jul brev til alle landets ordførere og rådmenn for å be om skjerpet kamp mot vold mot barn.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) sendte brevet sammen med tre andre kolleger. De fire statsrådene anmoder landets ordførere og rådmenn om å gjennomgå rutinene i kommunene for å sikre at alle tegn og varsler om at barn blir mishandlet, blir fanget opp og meldt til barnevernet slik at barna kan få hjelp.

Voksne har visst om barn som lider, men uten at verken politi eller barnevern er blitt varslet. Til nå er ingen blitt straffet for å svikte plikten de etter straffelovens paragraf 139 har til å avverge vold og overgrep mot barn, skriver Aftenposten. Riksadvokaten har derfor også engasjert seg.

– Vi har konkludert med at det synes å være for liten oppmerksomhet mot denne bestemmelsen. Riksadvokaten ønsker at det rettes mer fokus mot paragraf 139 i etterforskningen av blant annet familievoldssaker. Det vil bli tatt inn i mål- og prioritetsrundskrivet for 2015, opplyser assisterende riksadvokat Knut Erik Sæther til avisen.

Regjeringen sendte i fjor høst et forslag på høring som skal gjøre det lettere for barnevernet å pålegge hjelpetiltak for barnefamilier i hjemmet når frivillige tiltak er forsøkt eller vurdert. Formålet er å forebygge inngripende tiltak som omsorgsovertakelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere