RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommunene skal bosette flere flyktninger raskere

Oslo (NTB): Landets kommuner skal i løpet av året tilby bolig til 7.500 flyktninger. Det er 1.300 flere enn i fjor.

Det går fram av en avtale mellom regjeringen og KS, som ble signert mandag. I årene som kommer økes tallet ytterligere, til 8.000 personer, går det fram av en pressemelding fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

- Folk som har fått opphold i Norge, må få en kommune å bo i. Jo raskere folk blir bosatt, jo raskere får de brukt sine ressurser. Langvarig tilværelse i mottak er ikke bra for noen, og særlig ikke for barn. Derfor er vi spesielt opptatt av å bosette barnefamilier raskt, sier barneminister Inga Marte Thorkildsen (SV).

Enslige mindreårige under 15 år blir prioritert i avtalen. Målet er at barn og barnefamilier ikke skal vente i mer enn tre måneder på mottak, og voksne uten barn i mer enn seks måneder. Avtalen gjelder ut 2015.

Med flyktninger forstås i avtalen overføringsflyktninger og personer som er innvilget oppholdstillatelse etter søknad om beskyttelse i Norge.

Avtalen er et samarbeid mellom KS og regjeringen, ved Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere