RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommunene tror ikke på færre elever per lærer

Oslo (NTB): Åtte av ti norske kommunetopper tror det blir like mange eller flere elever per lærer neste år, viser undersøkelse.

27 prosent av ordførere og rådmenn tror at det blir flere elever per lærer neste år, mens 53 prosent svarer at lærertettheten ser ut til å bli uforandret. Undersøkelsen er utført av NorgesBarometeret for fagforeningen Unio.

- Jeg må si dette er dystre tall i forhold til målsettingen om færre elever per lærer, sier Unio-leder Anders Folkestad til Aftenposten.

Folkestad mener statlig styring må til.

- Vi må få på plass et forpliktende lovverk om klassestørrelse og antall elever per lærer. Regjeringen må også erkjenne at dette vil koste noen kroner, sier Folkestad.

Statssekretær Lisbet Rugtvedt (SV) i Kunnskapsdepartementet synes ikke undersøkelsen avslører noe dramatisk.

- Vi får klare signaler fra kommunene om at økonomien er trang, selv om kommunene har fått en bra vekst de siste årene. Sett i lys av dette er ikke tallene veldig overraskende, sier Rugtvedt.

Regjeringen lovet i Soria Moria-erklæringen i 2009 at den skal endre loven for å sikre en maksimumsgrense for antall elever per lærer på hver skole. Rugtvedt sier at Kunnskapsdepartementet skal legge fram et lovforslag om lærertetthet i løpet av 2011. Hun kan imidlertid ikke love en strøm av nye lærere.

- Vi ser ikke for oss en dramatisk vekst, for det har vi trolig ikke nok lærere til. Det viktigste er å stabilisere lærertettheten og unngå videre kutt, men gjerne også få til en viss vekst, sier Rugtvedt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere