RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommuner frem med datakart

- Det er viktig at dere ser utover deres egen navle, konkluderte fornyingsminister Heidi Grande Røys da hun i dag åpnet en kartportal elleve kommuner i bergensregionen står bak.

- Jeg synes kart er veldig spennende. Det var fantastisk spennende å bli invitert inn i historie og geografi ved hjelp av streker på et kart da jeg gikk på skolen, fortalte fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV) på en pressekonferanse i dag.

Pressekonferansen var også en lansering av en ny kartportal for bergensregionen som elleve kommuner står bak.

Viktig fornying
Det er kommunene Askøy, Austevoll, Bergen, Fjell, Fusa, Os, Osterøy, Samnanger, Sund, Vaksdal og Øygarden som står bak kartportalen, hvor brukerne kan se kart fra kommunene som viser turstier, tomtegrenser og ikke minst flyfoto.

- Det er viktig at dere ser utover deres egen navle og samarbeider, konstanterte Røys.

- For våre fagfolk i kommunene er det slik at de nå, takket være denne datatjenesten, kan gjøre et bedre grunnarbeid i stedet for å betjene hver enkelt henvendelse, slo ordfører i Os, Terje Søviknes (Frp), fast overfor pressen.

Kan ikke love penger
- Hvor mange slike prosjekter finnes i landet?

- Det vet jeg ikke, men jeg kjenner til at det er ett prosjekt i innlandsområdet, svarte statsråden på iBergen.nos spørsmål.

- Hvor mye kan det være aktuelt for staten å støtte opp dette prosjektet med?

- Jeg kan ikke love mer penger ennå. Det er derfor regjeringen er ute og reiser - for å se hva som skjer rundt om i landet.

Kartprosjektet har så langt kostet mindre enn en halv million kroner.

- Vi har brukt rundt 200.000 kroner på prosjektet så langt, i tillegg til egeninnsats i de enkelte kommunene, forteller Søviknes iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere