Gå til sidens hovedinnhold

Kommuner sier nei til leger som ikke vil henvise til abort

Oslo (NTB): Fem kommuner støtter ikke helseminister Bent Høies (H) lovforslag om å gi leger mulighet til å reservere seg mot abort, og oppgir i sine høringssvar at de ikke vil ansette fastleger som reserverer seg.

Regjeringens kontroversielle forslag om reservasjonsmulighet for fastlegene er ute på høring og svarfristen er satt til 30. april. Av de 30 svarene som har kommet inn så langt, går 23 mot forslaget, skriver Aftenposten.

Fem kommuner skriver i sine høringssvar at de ikke vil ansette fastleger som ønsker å reservere seg, mens ni kommuner sier nei til forslaget, men uten at de signaliserer at de ikke vil tillate fastlegekontrakter med mulighet for reservasjon.

– Kommunestyret mener at hensynet til kvinner i en sårbar situasjon veier tyngst, og ber derfor om at Helse- og omsorgsdepartementets forslag ikke blir vedtatt. Dersom det blir vedtatt, vil kommunen ikke tillate fastlegekontrakter som åpner for at legen kan reservere seg mot å henvise til abort, skriver ordfører Arve Helle i Fjaler kommune i kommunens høringssvar. (©NTB)

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå