RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommunetopp dømt etter kjøring med «skyhøy promille»

Den svært betrodde kommuntoppen er nå dømt for promillekjøring og brudd på veitrafikkloven.
Den svært betrodde kommuntoppen er nå dømt for promillekjøring og brudd på veitrafikkloven. Foto: Arne Ristesund (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
Ble tatt med 3,86 i promille etter bilkrasj i Fana.

Det var en tirsdag formiddag 25. september 2012 at kommunetoppen kjørte personbilen inn i en lyktestolpe i Fana. Èn time senere viste alkoholpromillen hele 3,86, skriver Bergensavisen.

Han fortalte tidligere i år sin historie til BA.

Bakgrunn: Kommunetopp tatt med 3,86 i promille etter bilkrasj.

Nå er mannen i 50-årene dømt i Bergen tingrett til 45 dagers betinget fengsel på med forbehold om deltakelse i promilleprogram, samt en bot på 90.000 kroner. I tillegg er han fratatt retten til å kjøre bil i tre år.

Dette var i samsvar med aktors påstand.

- En fare for andre
« Kjøring med en så høy promille har opplagt medført et stort skadepotensiale for medtrafikanter. Dette selv om det er en kort kjøretur fra tiltaltes hjem og den konkrete utforkjøring skjedde på en lite trafikkert grusvei,» heter det i dommen.

Videre mener retten at at en slik reaksjon på tross av den høye promillen rettferdiggjøres av de grepene kommunetoppen selv har gjort for å hindre at det skjer igjen.

Han kaller seg selv nå en totalist, som betyr at han ikke drikker alkohol overhodet.

Bipolar lidelse
Selv hevder lederen å ikke huske noe fra hendelsen.

- Jeg husker absolutt ingenting, ikke hvor jeg skulle eller hvor jeg kom fra - ingen kontekst. Ingenting. Promillen er jo skyhøy, jeg kunne dødd av forgiftning. Det er mye jeg selv skulle hatt svar på, sa han til BA tidligere i år.

Kommunetoppen fortalte til BA at han har en bipolar lidelse som han gikk på medikamenter for. Han forklarte videre at han var svært undermedisinert på tidspunktet for krasjen.

- For folk med bipolare lidelser er alkohol selvmedisinering, sa lederen og la til at han ikke anser seg selv til å ha et alkoholproblem så lange han er riktig medisinert.

Kommunetoppens tilregnelighet ble vurdert i retten. Der ble det funnet at han ikke kunne regnes som psykotisk i gjerningstiden, og dermed kunne straffes.

Les flere saker i Bergensavisen


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere