RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommunetopp pågrepet i politiaksjon

Sist oppdatert:
Politiet har pågrepet to personer– en av dem med en ledende kommunal stilling – i forbindelse med opprullingen av en større økokrimsak.

ØVRE ROMERIKE: De to personene ble pågrepet under en politiaksjon i en kommune på Øvre Romerike mellom klokka 09 og 10 onsdag morgen, melder Romerikes Blad.

- Jeg kan bekrefte at vi har gjennomført en større aksjon i morgentimene onsdag. To personer er pågrepet, og det er foretatt ransaking i forbindelse med aksjonen, sier politiadvokat Mathias Emil Hager ved økonomiavsnittet i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Tok beslag i boligen

Han bekrefter at det er mistanke om økonomisk kriminalitet som er bakgrunnen for pågripelsene, men vil foreløpig ikke si hva de pågrepne er siktet for.

- Vi ønsker ikke å gå ut med mer informasjon i saken på nåværende tidspunkt. De pågrepne vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling i tingretten torsdag, sier politiadvokaten.

Romerikes Blad vet at en av de to pågrepne har en ledende stilling i en kommune på Øvre Romerike.

Flere polititjenestemenn gjennomsøkte onsdag formiddag kommunetoppens bolig, og skal ha tatt beslag i en rekke gjenstander, deriblant datautstyr.

Etter det RB forstår har saken et betydelig omfang med flere impliserte personer. Etter det RB erfarer var det kommunen selv som tok kontakt med politiet.

Suspendert fra sin stilling

Rådmannen i den aktuelle kommunen opplyser at den pågrepne kommunetoppen ble suspendert fra sin stilling i forrige uke.

- Bakgrunnen var mistanke om uregelmessigheter som en internkontroll i kommunen avdekket, sier rådmannen til rb.no.


LES FLERE NYHETER FRA ROMERIKES BLAD HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere