*Nettavisen* Nyheter.

Kommunetopper skal hjelpe eksperter om kommunestruktur

Oslo (NTB): Ti ordførere fra sør til nord skal gi sine råd til ekspertgruppen som skal vurdere framtidige sammenslåinger av kommuner.

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) har oppfordret kommunene til å begynne å slå seg sammen. I begynnelsen av januar opprettet han en egen gruppe med eksperter som 24. mars skal levere sin første delrapport om hva som kreves for at kommunene skal oppfylle dagens oppgaver. Utvalget ledes av professor Signy Vabo ved Høgskolen i Oslo.

Mandag oppnevnte statsråden også en egen referansegruppe som skal gi innspill til ekspertutvalget. Gruppen består av ti ordførere fra nord til sør i Norge, samt sju andre fra fylkesmennene, departementene og yrkeslivet.

- Jeg er glad for at vi nå får på plass en referansegruppe med representanter både fra kommunal og statlig sektor. Denne gruppen kan gi råd og komme med synspunkter på de kriteriene som ekspertutvalget arbeider med, sier statsråd Jan Tore Sanner.

Statsråden har lokket med penger og annen hjelp til kommuner som setter i gang utredning på egen hånd. Han sier det også er viktig med representasjon fra dem som arbeider i kommune, for å ha bredest mulig forankring i prosessen.

Den endelige rapporten fra ekspertgruppen skal være klar i desember. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag