RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TIL BYEN FOR BURGER: Nicolai Nygjerde har sin tørn ved årene. De tre guttene fra Remøya brukte åtte timer på å komme til målet som var en hamburger i Ålesund.
TIL BYEN FOR BURGER: Nicolai Nygjerde har sin tørn ved årene. De tre guttene fra Remøya brukte åtte timer på å komme til målet som var en hamburger i Ålesund. Foto: Erlend Dragsund Vike

Kompiser rodde i åtte timer for en hamburger

Sist oppdatert:
Pinsen kan brukes til så mangt.

Tre kamerater fra Remøya i Møre og Romsdal brukte deler av pinsen til en durabelig rotur i en over 60 år gammel færing, skriver lokalavisen Herøynytt.

De hadde en stund før pinsen blitt skikkelig bitt av robasillen etter å ha rodd litt rundt i en åtte fots Pioner i hjemlig farvann.

Burger var målet
- Så sa jeg på tull at at dersom vi skulle ta oss en ordentlig rotur, så måtte det bli til Ålesund for å spise burger, sier Tor-Olav Kvalsvik (18) til avisen.

Som sagt, så gjort. Sammen med kameratene Erlend Dragsund Vike (17) og Nicolai Nygjerde (17) fikk de lånt en over 60 år gammel færing av bestefaren til Nicolai.

Den gamle færingen ble så pusset og klargjort - og den eldgamle Jap-mototren ble testet. Bare sånn for sikkerhets skyld. Et par testturer ble også gjennomført.

I pinsen var kursen staket ut: Ålesund neste stopp!

KASTER LOSS: Tor-Olav Kvalsvik (nærmest) og Erlend Dragesund Vike er klare for en lang rotur til Ålesund. Den gamle Jap-motoren ombord i færingen ble testet før avreise for å vite at de hadde en mulighet til å komme i land dersom det gikk skeis med åreferdighetene.


Lørdag morgen, i godt rovær, startet de hjemmefra klokken 05.15. Åtte timer og 17 nautiske mil (cirka 31,5 km, red.anm.) senere klappet de til kai og bestilte seg hamburgere i Ålesund.

To knops fart
Ungguttene mente at en behagelig rofart var to knop. Hver halvtime byttet de plass ved årene.

Tor-Olav Kvalsvik ror for harde livet. I bakgrunnen skimtes Godøya.

- Etter hvert ble stemningen god, og vi koste oss på turen, sier trioen til lokalavisen.

Det ble ifølge guttene tyngre og tyngre å ro desto nærmere de kom målet. Etter hvert ble de nødt til å være to ved årene for å kunne opprettholde farten på to knop. Men de ga seg ikke. Ålesund og en god burger ventet i det fjerne.

Først da de skulle legge til kai dristet de seg til å starte motoren for å ha full manøvreringskontroll i indre deler av havna i Ålesund.

Drøssevis av turister sto på kaia og ønsket dem velkommen. En japaner var visstnok veldig nysgjerrig på om de hadde sett noe hval på overfarten.

Savner du et hamburgerbilde? Det finnes ikke. Ifølge Herøynytt var de så slitne og sultne da de ankom burgersjappa at de helt glemte å forevige spiseseansen.

Og hjemturen fra Ålesund til Remøya - den gikk med motor.

Tre spreke gutter rodde i pinsen en over 60 år gammel færing fra Remøya (markert med rød pil) til Ålesund. Den 17 nautisk mil lange turen tok åtte timer.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere