RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kompisgjeng strandet i Berlin etter kansellering

Øystein Askeland (f.v.), Dan Ruben Aadland, Steinar Askeland, Kristoffer Sakseide, Erling Boge, på hotellet i Berlin. Foran sitter Simon Wiig Andersen.
Øystein Askeland (f.v.), Dan Ruben Aadland, Steinar Askeland, Kristoffer Sakseide, Erling Boge, på hotellet i Berlin. Foran sitter Simon Wiig Andersen. Foto: Privat
En kompisgjeng er inntil videre strandet i Berlin etter at kveldsflyet hjem til Bergen ble kansellert. - Kommer oss ikke hjem før om fem dager.

De syv bergenserne har vært på helgetur, men turen endte å vare lengre enn planlagt, skriver Bergensavisen.

Norwegian-flyet skulle gått fra Berlin klokken 2030 søndag kveld.

- Da vi kom på flyplassen var flyet kansellert. Vi fikk ingen informasjon, men fikk vite av noen andre passasjerer at vi skulle gå til Gate 2, forteller Dan Ruben Wiig Aadland på telefon fra Berlin sent søndag kveld.

På gaten var det ifølge Dan Ruben full forvirring.

- Folk lurte på hva som foregikk, og hvorfor det ikke var noen representanter fra Norwegian der. Etter 30 minutter dukket det opp en tysk ansatt fra flyplassen ba oss følge etter henne for å hente bagasjen, forteller han.

Varmt

Passasjerene skal ha fått beskjed om å selv ta seg til et hotell omlag fem, ti minutters gangavstand fra flyplassen.

- Hvor mange er dere på hotellet nå?

- 40, kanskje til og med 50, 60 stykker. Vi er en hel haug, sier Dan Ruben.

Det er 30 grader i den tyske hovedstaden, og Dan Ruben forteller at de måtte hjelpe eldre damer med å bære bagasjen til hotellet hvor de skulle overnatte.

- De klarte ikke å gå med sin egen bagasje i varmen. Det var også småbarnfamilier som hadde problemer da de måtte krysse en vei.

De syv kameratene er så langt ikke imponert over kundeservicen hos flyselskapet.

- Etter i overkant av tre timer i telefonkø hos Norwegian fikk vi beskjed om at vi ikke får fly hjem før på lørdag. Det er altså om fem dager. Da blir det mellomlanding med hotell før vi kan reise til Bergen. Den «heldigste» av oss fikk en billett på torsdag, sier Dan Ruben.

Et søk på Norwegians nettsider viser at det er utsolgt frem til torsdag. Men når BA sjekker ser det ut til å være ledige billetter fra Schönefeld-flyplassen i Berlin både denne dagen og på fredagen.

Når BA sjekker nettbutikken hos SAS vises første ledige plass som onsdag klokken 0940. Det er en SAS Go-billett som koster 2.955 kroner, inkludert skatter og avgifter. Men ifølge kameratene i Berlin, som har prøvd å finne en måte å komme seg til Bergen på hele kvelden, er det ingen billetter å få der heller.

- Folk har hamstret billetter fra SAS, alt der er utsolgt frem til søndag. Så nå sitter vi her og må vente i fem dager. Vi har alle en jobb vi skulle vært på, og får ingen hjelp av Norwegian når vi spør om hvordan vi skal løse dette, sier Dan Ruben.

Skal sjekke

Norwegians pressekontakt, Julius E. Støback, sier til BA at grunnen til kanselleringen er at et fly ble stående i Stavanger med tekniske problemer.

Han kan sent søndag kveld ikke svare på hvorfor kompisgjengen får beskjed om at de ikke får booke om til nye billetter før lørdag.

- Vi vil ta kontakt med passasjerene og prøve å få dem til Bergen så snart som mulig, sier Støback.

Etter det BA forstår vil man blant annet se på muligheten for å sende passasjerer via Oslo.

- Generelt kan jeg si at vi følger EUs regelverk og sørger for kost og losji til passasjerer som rammes av slike kanselleringer. Vi tilbyr ombooking til neste tilgjengelige fly eller refusjon, sier han.

- Hvor mange passasjerer er rammet av denne kanselleringen?

- Det vet jeg dessverre ikke nå.

- Hvordan kan det ha seg at det er fem dager til neste fly fra Berlin til Bergen?

- For at jeg skal kunne gi et konkret svar på det må vi undersøke saken nærmere. Det vil vi gjøre i morgen, sier Støback.

Les flere saker fra Bergensavisen her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere