*Nettavisen* Nyheter.

Komplett bærbart fra Apple

Apple-sjef Steve Jobs viste tirsdag kveld frem det nyeste medlemmet i selskapets bærbare PC-familie. PowerBook G4 med 15-tommers skjerm gir Apple en komplett serie av bærbare kraftpakker for proff-markedet.

Tidligere har Apple lansert både en 17-tommer og en 12-tommer av sin PowerBook G4-serie. Tirsdag dukket også mellomtingen opp. Under åpningen av Apple Expo i Paris avduket Steve Jobs en lekker 15-tommer.

Lett kraftpakke
Maskinen har en vekt på 2,5 kilo, noe som gjør den til en av de letteste PC-ene i denne størrelsen. Den nye PC-en er laget i aluminium og overtar for Titanum-modellen som ble lansert for to og et halvt år siden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Apple

Apple har dyttet sin nye bærbare PC full av teknologi, deriblant trådløse Airport Extreme, Bluetooth, Firewire 800, USB 2.0 og selvsagt fast nettverk. Prosessoren yter 1,25 Gigahertz. Minnekapasiteten er maksimalt 2 GB SDRAM.

Storsatsingen på underholdning gjør seg også utslag i at PowerBook G4 kan leveres med kombinert DVD- og CD-RW-opptaker.

Velger bærbart
– Apple fortsetter å føre an i bransjens overgang til bærbar databehandling ved å levere verdens mest nyskapende bærbare maskiner, sa konsernsjef Steve Jobs under presentasjonen.

15-tommeren går rett inn i midten av Apples aluminiumsserie. Fra før utgjør denne en 12-tommer, ultramobil maskin, og råskinnet med 17-tommers widescreen. Sistnevnte har fått en ansiktsløftning og stiller nå med en G4-prosessor på 1,33 Gigahertz.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.