RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Komplett og MPX går sammen

Sist oppdatert:
De to største IT-nettbutikkene i Norge går sammen for å presse Elkjøp.

Norges to største nettbutikker på IT, Komplett og MPX går ifølge nettstedet Digi.no sammen for å presse Elkjøp.

Komplett og selskapet som eier MPX og XD, Torp Computing Group, fusjonerer og skjerper dermed konkurransen for både Elkjøp og en rekke mindre nettbaserte IT-butikker.

Skal bestå
Det er Komplett-aksjonærene som vil bli sittende med størsteparten av aksjene i det fusjonerte selskapet. Allikevel påpeker Komplett-sjef Eric Sandtrø at det dreier seg om en fusjon og ikke en overtakelse.

- Komplett.no og MPX.no skal bestå som to separate og konkurrerende nettbutikker, forteller Sandtrø til digi.no. Begge gjør det bra og vi skal kjøre som før.

Det er med andre ord først og fremst innkjøpsbetingelser som gjør at de to selskapene går sammen, for å kunne møte store, internasjonale kjeder som Elkjøp tettere.

Spår flere fusjoner
Det er rundt 200 forskjellige IT-nettbutikker, som alle lever av å selge de samme varene til norske forbrukere. Sandtrø spår at vi kommer til å få se flere oppkjøp og fusjoner i tiden fremover.

- Det kommer flere oppkjøp, men det kommer også nye aktører inn fra utlandet, spår Sandtrø. Dette er ikke en moden bransje, sier han til Digi.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere