RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Komplett selger unna butikkene

Sist oppdatert:
E-handelsselskapet Komplett og toppsjef Eric Sandtrø selger unna de seks fysiske Komplett Data-butikkene selskapet eier. Nå blir Komplett et helstøpt internettselskap
I en melding fra Komplett heter det at Komplett Data-butikkene selges til et nystiftet selskap. Dette selskapet skal eies med 53 prosent av seks ledende ansatte i butikkjeden og 47 prosent av Komplett ASA.

Salget vil skje med regnskapsmessig virkning fra 1. januar 2003.

Blir helinternett

Bakgrunnen for transaksjonen er et ønske om sterkere fokusering for både butikk-kjeden og e-handelsdelen i Komplett. Nå blir det børsnoterte Komplett et helstøpt internettselskap.

Butikkjeden omsatte i 2002 for 173,9 millioner kroner med et driftsresultat på 6,1 millioner kroner. Dette utgjorde 13 prosent av Kompletts samlede omsetning og 9 prosent av driftsresultatet, og andelen er avtagende.

Det er avtalt en kjøpesum på 13 millioner kroner, samt et treårig
omsetningsavhengig beløp på 1 millioner kroner pr. år. 10 millioner kroner forfaller én måned etter inngåelse av endelig avtale.

Får ny drakt

Den nye butikk-kjeden vil får nytt utseende og nytt navn. I løpet av andre kvartal 2003 vil butikkjeden skifte navn fra Komplett Data, opplyser selskapet. Det nye navnet offentliggjøres ved kjedens relansering.

I dag består Kompletts butikkjede av seks butikker i fem byer: Oslo (sentrum og Stovner), Bergen, Trondheim, Tønsberg og Sandefjord.

Butikken i Sandefjord vil bli nedlagt i løpet av mai 2003, heter det i en melding fra selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere