RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Komplett slet, som varslet

Sist oppdatert:
Netthandelsselskapet Komplett og Eric Sandtrø klarte, som varslet tidligere, ikke å innfri sine mål for fjerde kvartal, selv om salget på tampen av kvartalet viste bedring
Komplett fikk et resultat før skatt på 20,1 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 23,5 samme kvartal i 2002. Resultatet er i tråd med analytikernes forventninger.

Omsetningen økte 17 prosent til 501,4 millioner kroner. Før jul indikerte selskapet en omsetning, da skuffende, på 470 til 490 millioner.

Salget til sluttkunder økte 25 prosent, mens salg til forhandlere steg 6 prosent.

- Omsetningen i oktober var akseptabel, novembersalget lavere enn forventet, mens julesalget, godt hjulpet av intensivert markedsføring ble bedre enn antatt, heter det.

Kompletts omsetning utenfor Norge økte i fjerde kvartal til 25 prosent.

Selskapets likviditet er god, med en kontantbeholdning på 162,8 millioner ved utgangen av året, ifølge resultatmeldingen.

Kompletts styre foreslår et utbytte på 2,40 kroner pr. aksje.

- Kompletts målsetter hurtige leveranser og ingen ordrereserve. Dette kombinert med nyskapende markedsarbeid gir lav visibilitet. Det forventes at e-handel vil fortsette å ta en større andel av den totale handelen av de produkter som Komplett tilbyr. Selskapets målsetning om 20 prosent omsetningsvekst og resultatgrad før skatt på 5 prosent står fast, selv om det i perioder med betydelige omlegginger har vist seg utfordrende å oppnå disse målsetningene, heter det.

For å gi finansmarkedet bedre informasjon om selskapets utvikling, vil Komplett fra 2004 publisere konsernets månedlige omsetning. I januar 2004 omsatte selskapet for 188,5 millioner kroner sammenlignet med 160,9 millioner i januar 2003, hvilket gir en vekst på 17 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere