RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Komplisert norsk CD-design forsinker CD-utgivelse

Sist oppdatert:
Den tidligere Faith No More-vokalisten Mike Patton har hentet inn en norsk designer fra Virtual Garden på de siste platene sine. Nå utsettes slippet av den nye CD-en fordi Patton synes prøvetrykket på det kompliserte coveret var for dårlig.

Det nye albumet til Fantomas utsettes, slik at man får tid til å gjengi Mike Patton og norske Martin Kvammes omslagsdesign godt nok.

Det skriver NTB i dag.

Fantomas er bandet til den tidligere Faith No More-vokalisten Mike Patton, og han har designet omslaget sammen med norske Martin Kvamme. Kvamme er til daglig designer i Virtual Garden og driver CD-design som privatperson på fritiden.

Han forteller til Propaganda at det var en plakat han lagde for Rockefeller på en Patton-konsert i 2000 som gjorde utslaget. Den likte Mike Patton så godt at Kvamme fikk anledning til å designe et album for Fantomas og en annen plate for et annet av Pattons band, Tomahawk.

Nå er skal albumet "Delirium Cordia" med Fantomas ut til butikkene, men det er utsatt til 19. januar slik at trykkeriet får tid til å gjengi produktet i best mulig kvalitet.

Det er nemlig et komplisert produkt som Kvamme lager. Han forteller at Patton er ekstremt opptatt av coverkunst og svært nøye på at det blir gjort skikkelig.

- Han godkjente ikke prøvetrykkene som kom fra trykkeriet, forteller bergenseren, som er vokst opp på gård på Arna utenfor Bergen. Han forteller videre at trykkeriet har brukt svært lang tid på trykkingen, de første filene ble sendt til trykkeriet allerede i juli.

Sammen har de to laget et omslag som framstår som et slags kunstverk. CD-en er blant annet pakket inn i en pappeske dekorert med ulike typer lakk og blekk.

Kvamme har også gjort endel CD-innpakninger for norske artister, blant annet Bertine Zetlitz' "Sweet Injections".

Kvamme forteller at han selv har vært hobbymusiker og har mange venner som spiller musikk. Det ligger en personlig interesse bak coverkunsten.

- Jeg synes det er prestisje å lage slike ting, men det spiller vel ingen rolle hvis de fleste ikke kjenner artisten. Uansett er det svært viktig at man liker musikken selv, ellers hadde jeg ikke brukt så mye tid og energi på dette. Jeg gjør det jo ikke for pengenes skyld, sier designeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere