RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Kon-Tiki» nominert til Golden Globe

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Peter Tálos): Storfilmen «Kon-Tiki» er nominert til den amerikanske Golden Globe-prisen, som deles ut i midten av januar.

Nominasjonen ble kjent torsdag ettermiddag. Spillefilmen om Thor Heyerdahls utrolige ferd over Stillehavet i 1947 er nominert blant fire andre filmer i klassen for beste fremmedspråklige film.

Filmen er regissert av Joachim Rønning og Espen Sandberg, og Pål Sverre Valheim Hagen spiller hovedrollen som Thor Heyerdahl. Filmen hadde premiere 23. august i år.

- Det tok lang tid å realisere Kon-Tiki, og i likhet med den lange reisen denne filmen er basert på, har «Kon-Tiki» også vært en reise for oss som regissører. Vi er svært stolte over Golden Globe-nominasjonen. Det er en stor ære, sier Espen Sandberg og Joachim Rønning, i en felles uttalelse fra Norsk filminstitutt.

Den fikk likevel kritikk for ikke å ha vært historisk presis nok etter premieren i august. Herman Watzingers datter reagerte kraftig på at faren blir framstilt som en nervøs og usikker mann som var i stand til å jukse under ekspedisjonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere