Kona får denne til jul

Denne bilen ble solgt til en kunde som skal gi den i julegave til sin kone. Prislappen er på over 400 000 kroner og skal leveres med sløyfe på til jul. F.v Erik Semb og Frank Andreassen ved bilforhandler Jæger Sentrum på Kokstad.

Denne bilen ble solgt til en kunde som skal gi den i julegave til sin kone. Prislappen er på over 400 000 kroner og skal leveres med sløyfe på til jul. F.v Erik Semb og Frank Andreassen ved bilforhandler Jæger Sentrum på Kokstad. Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)

Flere butikker merker økning i interessen for julegaver av det mer eksklusive slaget.

19.12.14 06:56

- Det er ikke veldig vanlig, men det går som regel en eller to som blir julegave, sier selger ved Jæger Sentrum, Erik Semb til Vest 24.

For få dager siden solgte han en splitter ny Mini Cooper til en kunde som skal gi den i julegave til sin kone. Det er den andre julegaven han har solgt så langt i år.

- Denne skal leveres med sløyfe på ganske snart, sier han og viser frem den chilirøde bilen overfor Vest 24.

Semb forklarer at det selges mye biler i desember måned og mener at det er måneden for de litt mer spontane bilkjøpene, selv om bil til jul gjerne tilhører sjeldenhetene.

- Det kan virke som at man det tar slike kjøp litt mer på sparket før jul enn ellers, sier han.

Også hans kollega, Frank Andreassen, har ved flere anledninger solgt biler til julegave.

- Jeg har ikke solgt julegaver i år, men jeg har levert en del biler med sløyfe på de siste årene, sier han.

- HUN BLE VELDIG GLAD

Mini Cooperen på Kokstad, som nå venter på avlevering litt nærmere jul, ble solgt for over 400.000 kroner.

- Det var i grunnen et impulskjøp. Jeg hadde jo tenkt på bil en stund, men når jeg så denne falt jeg pladask og tenkte det vill være en fin julegaven til min frue, sier kjøperen, som ikke ønsker navnet sitt i avisen.

Han er svært fornøyd med valget av årets julegave, selv om ikke alt gikk helt etter planen.

- Jeg skulle jo holde det hemmelig til julaften, men så tenkte jeg etter hvert at det er jo tross alt min kone som skal kjøre bilen, så hun bør kanskje få komme med et innspill før jeg kjøper en knallrød bil til henne, sier han og ler.

- Men hun ble veldig glad for gaven da, sier kunden til Vest 24.

GAVE TIL SEG SELV

Daglig leder ved Frydenbø Bilsenter i Åsane, Kristian Valaker, sier til BA at de leverer enormt mange biler i desember. Om noen av de er tenkt som julegave, er han imidlertid usikker på.

- Så vidt vi vet ligger det ingen Volvo under treet som er levert av oss i år. Men av de mange bilene vi leverer denne måneden, kan det jo så klart hende uten at kunden har sagt det til oss, sier han.

Men Valaker forklarer at det er flere biler som er solgt som bursdagsgave til seg selv eller familien.

- Men vi har ikke fått forespørseler om at bilen skal leveres i hemmelighet og med silkebånd ennå, sier han.

VESKER TIL 22.000 KRONER

Det er ikke bare biler som er luksusvare til jul. Også andre butikker merker en økning i interessen av dyrere gaver. Butikk- og innkjøpssjef ved Vincci i Bergen, Silje Chantel Johnsen, sier julegavesalget i år har vært svært bra.

- Interessen for dyre merkevarer øker fra år til år, sier hun og viser frem en veske fra «Celine» med en prislapp på hele 22.000 kroner, sier hun til Vest 24.

- Denne har vært enormt populær og har vært utsolgt flere ganger i år. Det går ikke lang tid fra vi får den inn til den er utsolgt igjen, forklarer hun.

Det er mange som kjøper slike vesker i julegaver.

- Det er stor variasjon i kundene. Både unge jenter, voksne kvinner, men også mange ektemenn som shopper slike i julegave, sier Johnsen og smiler.

Daglig leder ved Høyer i Bergen, Deborah Surard Stevnebø er enig.

- Nå har ikke vi vesker helt opp i den prisklassen, men det selges mye dyre merkevarer nå før jul, sier hun.

– Det virker som at folk velger kvalitet over kvantitet, og dermed legger mer penger i en gave i stedet for flere, sier hun.

GULL OG DIAMANTER TIL MOR

- Vi selger mye til over 10.000 kroner, sier daglig leder ved gullsmed H. Gams-Haugsøen, Kjersti Gams-Haugsøen.

Hun forklarer at det også er mange salg i prisklasser over 20.000 kroner.

- Det er ikke nødvendigvis dem det er flest av, men det blir flere og flere, sier hun.

Hun synes ikke det er spesielt overraskende.

- Mange har god råd, og om man kjøper for mellom 5.000 og 10.000 kroner til barna ,er det vel ikke helt unaturlig at mor får til 20.000, sier Gams-Haugsøen.

Og det er uten tvil mor som får de dyreste gavene.
- Ja, det er i hovedsak menn som kjøper til konemor. Smykker, ringer og ørepynt er det vi selger mest av, sier hun, men vil imidlertid ikke røpe prislappen på den dyreste julegaven de har solgt så langt i år.

Hun mener at det ikke nødvendigvis bare er jul som er anledningen når man velger å slå på stortrommen.

- Nå spør ikke vi kundene hvilke anledninger det er til, men det kan være spesielle årsaker eller anledninger som gjør at man legger litt ekstra på til jul, avslutter Gams-Haugsøen.

Les flere saker på Vest 24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag