Gå til sidens hovedinnhold

Kona snakker ut om selvmordsbomberen

Mona Thwany har blitt beskyldt for å gjøre ektemannen Taimour Abdulwahabs til selvmorsbomber. Nå snakker hun ut om ektemannen.

Thwany forteller i engelske News of the world at ektemannen Taimour Abdulwahab var en mann som elsket sine barn, hadde kanarifugler som kjæledyr, men som ble mer og mer fanatisk og religiøs.

– Når jeg ser tilbake så ble han mer og mer religiøs. Han gled fra venner og færre kom og hilste på. Så mistet han kontakten helt med noen av dem. Han begynte å bruke mye tid på internett og ble veldig privat, sier Mona Thwany til avisen.

Jobbet med make-up
Thwany jobber som make-up stylist i Luton. Tre uker før angrepet i Stockholm forsvant ektemannen uten å fortelle kone og tre barn hvor han dro. Kona har tidligere sagt at hun ikke visste noen ting om planene. Dette stemmer godt med et brev som Abdulwahab sendte til svenske medier der han ba sin familie om tilgivelse for å ha holdt hans overbevisning og sine planer hemmelige.

Etter at ektemannen sprengte seg selv i luften i Stockholm ble hun flyttet til hemmelig adresse. Nå lever hun med drapstrusler fra mennesker som tror at hun har et like fantastisk syn på verden som ektemannen hadde.

Ti minutter før Taimour Abdulwahab sprengte seg selv i luften i Stockholm sentrum 11. desember 2010, fikk kona en melding fra ektemannen som inneholdt en MP3-fil. Hun trodde det var en sang som han ville hun skulle høre på, og utsatte derfor å åpne filen til etter at barna hadde lagt seg.

Bestemor klandret kona
Etter eksplosjonen ringte Abdulwahabs søster til henne og spurte om hun visste hva som hadde skjedd.

– Hun spurte om jeg hadde sjekket min mail. Jeg så nyhetene på nettet og spurte om det var Taimour. Hun sa «ja, han er borte». Jeg kunne ikke tro det. Jeg ble sjokkert og skremt, sier hun, ifølge Aftonbladet.

Tidligere har Thwanys bestemor, Maria Nedelcovici, hevdet at det var Thwany som ble introdusert for radikal islam.

- Hvorfor gjorde du dette Mona, sa Nedelcovici kort tid etter at hun fikk høre om terrorangrepet i Stockholm. Hun sier at Thwany oppdaget radikal islam i Algeri, og at det var hun som introduserte ektemannen til disse ideene, har hun tidligere sagt til iolnews.

Thwany kom tilbake til Romania og begynte å kle seg i konservative, tildekkende klær. Senere reiste hun fra Romania til England der hun studerte journalistikk, psykologi og møtte sin ektemann. Et av deres tre barn fikk navnet Osama, og bestemor mener at det ikke var pappaen som ønsket et slikt navn, men moren.

Nedenfor kan du se nyhetsinnslag fra svenske Rapport om eksplosjonen i Stockholm i desember.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken