RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kona velter seg i luksus

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Avbildet med håndveske til 9000 mens Nord-Koreas barn sulter i hjel.

Nye bilder avslører at den nye kona til Nord-Koreas diktator har fått smaken på dyre designerprodukter.

Håndvesken til Kim Jong-Uns kone, Ri Sol-Ju, ser ut til å være av det fasjonable merket Dior.

- Veske til 9200 kr
Det er ikke bekreftet om vesken er ekte eller falsk, men ifølge den sørkoreanske avisen Joong Ang Ilbo koster den ekte utgaven 1,8 millioner won i Seoul, noe som utgjør om lag 9200 norske kroner, melder nyhetsbyrået AFP.

Den tidligere sangerinnen har også på seg det som ser ut til å være dyre designerklær.

Bildet, som ble tatt da ekteparet nylig besøkte en militæravdeling, står i sterk kontrast til levestandarden til resten av Nord-Koreas befolkning på 24 millioner mennesker.

Trenger nødhjelp
FN anslo i fjor at tre millioner nordkoreanere trenger nødhjelp i form av mat i løpet av 2012. Landet har vært rammet av sultekatastrofer siden 1990-tallet. Ifølge noen anslag har mer enn to millioner mennesker lidd sultedøden i Nord-Korea de siste tiårene.

- En kronisk, humanitær krise
Røde Kors’ generalsekretær besøkte Nord-Korea tidligere i år. Etter besøket fortalte hun Nettavisen at Nord-Korea er et land i nød, som er helt avhengig av internasjonal hjelp.

- Da vi var i Nord-Korea opplevde vi et land i en kronisk, humanitær krise, sa generalsekretær Åsne Havnelid til Nettavisen etter det fem dager lange besøket i mars måned.

- Det er ingenting som tyder på at det er en bedring i levevilkårene. Snarer tvert imot. 60 prosent av befolkningen lever på 200 gram mat om dagen eller mindre, sa Havnelid.

NYGIFT: Det statsstyrte nyhetsbyrået i Nord-Korea bekreftet nylig at Kim Jong-Un hadde giftet seg med den tidligere sangerinnen Ri Sol-Ju. Paret har blitt avbildet sammen en rekke ganger det siste året, noe som har ført til spekulasjoner i sørkoreanske medier.
NYGIFT: Det statsstyrte nyhetsbyrået i Nord-Korea bekreftet nylig at Kim Jong-Un hadde giftet seg med den tidligere sangerinnen Ri Sol-Ju. Paret har blitt avbildet sammen en rekke ganger det siste året, noe som har ført til spekulasjoner i sørkoreanske medier.

Økonomiske reformer?
Kim Jong-un overtok som diktator i fjor da faren Kim Jong-Il døde brått. Håpet er at den unge diktatoren, som er i slutten av 20-årene, vil forsøke å bedre forholdene for befolkningen.

Så langt har ikke Kim Jong-un villet åpne det hermetiske lukkede landet for resten av verden.

Men ifølge en nyhetsmelding i helgen skal den unge diktatoren ha ytret ønske om å utvikle den skakkjørte økonomien og bedre levestandarden til nordkoreanerne, noe som kan være et tegn på at han ønsker økonomiske reformer, skriver The Times.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere