RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kondemnert bil: 619.000,-

Foto: cool.no
Sist oppdatert:
Tommy Valle hevder han aldri fikk vite at Audien han kjøpte for 619.000 kroner, ble kondemnert for to år siden.

- Det eneste jeg fikk opplyst av bilfirmaet var at bilen hadde hatt en bulk i den ene bakskjermen, og at denne derfor var skiftet. Jeg hadde selvsagt aldri kjøpt en bil jeg visste hadde vært kondemnert, sier Tommy Valle til Bergensavisen.

Ubrukelig doning
Men sannheten er en helt annen. I 2004 var bilens forrige eier nødt til å kondemnere bilen etter en ulykke der hele venstre side var skadd. All elektronikk er innebygd i venstre hjulkammer, og forsikringsselskapet vurderte det som billigst at bilen ble kondemnert i steden for å repareres.

Vraket ble overtatt av Gjensidige, som solgte det til en biloppretter, og bilen ble lagt ut til salg hos Bil & Invest. I januar kjøpte Valle bilen til 619.000 kroner. Bare dager etter kjøpet, sier han at han fikk vite bilens historikk av en annen bilselger. Valle konfronterte da Bil & Invest, men disse mente han overreagerte. Men allerede fra første dag har han hatt problemer med bilen. Nå står den ubrukt på grunn av oljelekkasje fra turboen.

Rister på hodet
Ifølge NAF skulle bilen, som i utgangspunktet hadde en verditakst på 700.000 kroner, hatt en prisreduksjon på 20 - 30 prosent etter kondemneringen. Nå vil Valle kreve kjøpet hevet, noe Bil & Invest bare rister på hodet av.

- Vi har en særdeles god sak. Vi har vitner på at Valle ble fortalt om skadene på bilen og at han til og med fikk bilder av den mens den ennå ikke var reparert. Jeg ser BA trykker det samme bildet i avisen i dag. Min påstand er at han ønsker å heve et kjøp han angret på i etterkant, men det er jo synd at han gjør det på denne måten, både for oss og for ham. For går dette til retten, vil han tape, sier bilselger Christer Mehl i Bil & Invest til iBergen.no.

"Her har du noe å slå i bordet med"
Det fnyser Tommy Valle av.

- Dette er noe jeg fikk vite samme dag som jeg hentet bilen - hos en annen bilforhandler. Der fikk jeg vite at bilen hadde vært kraftig kollisjonsskadet og kondemnert. Jeg ringte firmaet og spurte om det var tilfelle. Da sa de at jeg skulle slappe helt av, og at det ikke var så ille. Jeg måtte komme ned til de dagen etterpå og snakke med de om dette. Samme dag sjekket jeg med Biltilsynet og den gamle eieren, og da fikk jeg opplyst at bilen hadde vært kondemnert, sier Valle til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Valle fikk han bildet av bilen fra bilhandler Christer Mehl 20. januar.

- "Her har du noe å slå i bordet med til de idiotene som påstår at bilen din er en haug.", skrev Christer Mehl i en mail 20. januar. Det viser jo at han aldri viste meg noen bilder før, sier Valle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere