RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kondemnert bil på veien igjen

Sist oppdatert:
Tommy Valle vant i retten etter å ha kjøpt en kondemnert Audi. Den samme bilen er solgt videre nok en gang, og kjører nå rundt på Sørlandet.

I oktober fortalte TV 2 hjelper deg om Tommy Valle som kjøpte en lekker Audi RS4 til 619 000 kr fra Bil og Invest i Bergen.

Rett etter kjøpet kom det fram at bilen tidligere hadde vært kondemnert etter en større skade. Denne informasjonen hadde ikke Tommy fått før han overtok bilen.

Saken løste seg ikke i vår sending, men kom opp i Bergen tingrett noen uker senere. I tingretten vant Tommy på alle punkter, og Bil og invest ble tvunget til å kjøpe tilbake Audien.

Solgt videre
Siste nytt er at Audien nok en gang er solgt videre, og kjører nå rundt på Sørlandet, ifølge ba.no .

Men også denne gangen unnlot styreleder Øyvind Alfheim i Bil og invest å fortelle at bilen i sin tid ble kjøpt tilbake av Gjensidige etter omfattende skade, eller at bilen rett og slett hadde vært kondemnert, for å bruke et folkelig uttrykk.

Øyvind Alfheim opptrådte som privatperson, ikke som styreleder og selger i et bilselgerfirma, da han solgte bilen til Agder bilsenter på Åmli.

Ingen forhistorie
Tobias Tangen er daglig leder i Agder bilsenter og kan bekrefte at den leie forhistorien til Audien ikke kom fram i første omgang.

- Det ble holdt tilbake informasjon som er ubehagelig å gi, det er klart. Den hele og fulle sannhet kom ikke fram da Alfheim var her med bilen. Når jeg via andre tilfeldigvis fikk vite at bilen hadde vært kjøpt tilbake av Gjensidige etter en omfattende skade, ville jeg i utgangspunktet heve kjøpet. Men vi har hatt en god dialog og hadde fått et prisavslag.

Tangen understreker at bilen er tilfredsstillende opprettet, så den nye eieren er godt fornøyd med bilen som ble solgt for 499 000 kr, 169 000 mindre enn den i utgangspunktet var priset til.

-Ingen sak
Når vi kontakter Øyvind Alfheim, er han lite positiv til å snakke om saken, og benekter først at det i det hele tatt er noen sak.

- Det som står på ba.no er bare tull, du kan snakke med de på Agder bilsenter.

- Men jeg har snakket med dem i Agder. De visste ikke at Gjensidige i sin tid hadde kjøpt tilbake bilen etter skade. Det fortalte ikke du da du forsøkte å selge bilen!

- Ok, da får du bare skrive om saken

Så slenger styreleder Øyvind Alfheim i Bil og invest på røret. Intervjuet er over.

Tommy Valle har for lengst skaffet seg ny bil og er ferdig med Audien for godt. Han skriver i en mail at han ikke ønsker å kommentere saken, siden han ikke har noe med dette siste salget å gjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere