*Nettavisen* Nyheter.

Kondom-koffert utløste hallik-mistanke

Da tollerne på Flesland åpnet kofferten til mannen fra Liberia, åpenbarte det seg hundrevis av kondomer.

12.05.06 13:35

Kofferten til den 34 år gamle mannen fra Liberia viste seg å være pakket med alt annet enn truser, skjorter og hygieneartikler da han ble stoppet i en rutinekontroll på Flesland i går kveld.

- Alarmklokkene ringte for tollerne da mannen som kom fra Frankrike bare hadde kondomer i kofferten, sier politiinspektør ved Fana politistasjon, Norvald Visnes til iBergen.no.

Politiet ble tilkalt og fikk umiddelbart mistanke til at mannen hadde uærlige hensikter med sitt besøk i Bergen.

- På bakgrunn av informasjon som fremkom, mistenker vi ham for å være hallik for flere av de prostituerte afrikanske kvinnene i Bergen, forteller Visnes

Politiet satte mannen i fengslig forvaring og regner med å utvise ham i løpet av kort tid. Før den tid vil de etterforske om mannen er en av bakmennene for den stadig voksende flommen av afrikanske kvinner inn til Norge.

- Han blir nok tilbakesendt for brudd på utlendingsloven og så får vi se om det gir grunnlag for videre etterforskning opp mot andre mistanker i mellomtiden, sier Visnes

Politiet har den senere tid kartlagt prostitusjonsmiljøene, og vet at nigerianske og kamerunske kvinner blir prostituert i alle de større byene i Norden, og nå også i Bergen. Kvinnene kommer med fly fra København og Amsterdam, men har ofte tilholdssted i andre Schengen-land som Italia og Frankrike.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.