Hjemme i stua på Magnor sitter Gunn Heggen Aas og strikker Eidskog-kondomer. Ideen til å strikke Eidskog-kondom fikk hun hos et søskenbarn på Løten.

– Jeg er veldig glad i håndarbeid og både strikker, syr og lager ting i leire. Dessuten er jeg ofte på messer. Det er vel rundt seks år siden jeg var på Løten og ble presentert for Løten-kondomet, forteller Gunn Heggen Aas.

Usikker
Produsenten tør imidlertid ikke garantere at bruk av Eidskog-kondomet betyr sikker sex.

– De er nok usikre, men de får i alle fall fram mye latter når jeg sitter ute på messer og slikt, ler Gunn.

– Og det hender folk sier at de ikke skal kjøpe der og da, men at de kommer innom senere for å bli tatt mål av. Foreløpig har ingen vært her og spurt, og jeg kommer nok til å si nei hvis de spør. De får ta mål selv. Og skulle den være for stor, er det bare å vaske den i varmt vann. Det er ren ull, så den vil krympe, ler hun.

EU-standard
Gunns kondomer kommer fiks ferdige med bjeller, snor og en liten plakett der det står: Strikkes etter EU-mål. NB! Sikkerheten kan ikke garanteres på grunn av maskevidden.

Mønsteret er av en mann og dame – hva ellers.

– Men vil kundene ha et annet mønster, er ikke det noe problem, sier hun.

Populære gaver
– Det er mange som kjøper de som gaver og julepresanger og det har vært et par på døra her etter å ha sett de i salgsboden på Treskifestivalen. De holdt på å lage gavepakker med lokale produkter fra Eidskog, sier Gunn.

– Selv om de er populære, har jeg ingen tanker om å drive i stor skala med eksport og slikt. Jeg gjør dette kun på hobbybasis. Dessuten har jeg barnebarna her ofte, og de tar mye av tiden. Man må prioritere det viktigste, sier Gunn og ser smilende bort på barnebarna som leker på stuegulvet.