RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Koné scoret for Vålerenga 2

Sist oppdatert:
Yssouf Koné scoret Vålerengas første mål i 4-3-seieren over Eidsvold Turn i Vallhall lørdag formiddag. Mohammed Fellah fikk 90 minutter for rekruttlaget.

Av Frank Ove Hansen

- Yssouf dro av en mann og tuppa den inn med venstre, oppsummerte toppspillerutvikler André Bergdølmo etter kampen.

Da hadde gjestene fra Eidsvoll allerede tatt ledelsen da vingen deres løp fra hele forsvaret og satte ballen enkelt forbi Gudmund Taksdal Kongshavn i Vålerenga-målet etter bare fem minutter. Men fem minutter senere var det tid for god gammeldags Koné-magi.

Mounir Benmoussa kom seg forbi på kanten, la inn til Koné som holdt en forsvarsspiller unna mens han fikk kontroll på ballen, vendte opp og tuppet den utagbart i mål.

Koné spilte på topp i første omgang, men ble byttet ut i pausen.

- Det var planlagt på forhånd, sier Bergdølmo som var relativt godt fornøyd med innsatsen til spissen.

- Han fikk lite innlegg, men innsatsen i boksen var bra. Han ble derimot pakka godt inn av Eidsvold Turns forsvarsspillere som nok synes det var stas å møte en så stor profil. Det tar nok et par kamper til før han er i ordentlig matchform, men han er stor på trening så han nærmer seg.

2-1 til pause

En annen sentral A-profil som spilte kampen for Vålerenga 2 var Mohammed Fellah. Han og Koné var svært delaktige i Vålerengas ledermål to minutter før pause.

Fellah fant Koné inne i Eidsvold Turns sekstenmeter, Koné sendte ballen inn foran mål, Fellah hoppet elegant over slik at Moussa Nije fikk stå helt umarkert. Han gjorde ingen feil og sendte Vålerenga i ledelsen - en ledelse laget tok med seg inn til pause.

Samme mann økte ledelsen sju minutter ut i den andre omgangen. Han fikk ballen ute på kanten fra Shåresh Ahmadi, som kom inn for Koné i pausen, og Nije skjøt ballen pent i lengste hjørne. Eidsvold Turn, som kom på andreplass i sin avdeling i tredjedivisjon sist sesong, kom riktignok tilbake og reduserte etter en drøy time og utlignet etter 79 minutter. Men åtte minutter før slutt steg Ahmadi høyest på et innlegg og stanget ballen inn i krysset fra fem meter.

Fellah var sentral i det meste av oppbyggingen for Vålerenga og hadde også et skudd som sneiet tverrleggeren tidlig i andre omgang. Bergdølmo var imidlertid ikke spesielt fornøyd med behandlingen Vålerenga-spilleren fikk.

- Eidsvold Turn er stygge mot han og det er rart det ikke ble flere gule kort. Det virket som de var ivrige på å ta han ekstra, men Fellah holdt roen og gjennomførte en grei kamp.

Trener Aleksander Olsen var sånn passe fornøyd med kampen.

- Den første omgangen var brukbar. Da trykker vi de bakover og har kontroll selv om vi slipper inn et enkelt mål. I andre omgang var vi ustabile og klarte ikke spille på deres halvdel. Vi slipper dem til for mye. To ganger kom vingen dems aleine med keeper og her gjorde vi en alt for dårlig jobb i forkant, selv om Eidsvold Turn var et godt lag og kommer til å ligge helt i teten i tredjedivisjon denne sesongen. For vår egen del så varierte vi for mye og alle spillerne svingte for mye i prestasjonene sine, sier Olsen som er realist når han vurderer rekruttas sjanser i andredivisjon denne sesongen.

- Det hadde jo vært deilig å få til en ordentlig god vårsesong for en gangs skyld, men vi må nok være realistiske og innse at vi nok blir å kjempe på nedre halvdel av tabellen i år også.

Vålerenga 2 - Eidsvold Turn 4-3 (2-1)
Vallhall arena, 3. mars 2012

Mål: 0-1 (5), 1-1 Yssouf Koné (10), 2-1 Moussa Nije (43), 3-1 Nije (50), 3-2 (63), 3-3 (79), 4-3 Shåresh Ahmadi (82).

Gule kort: Vålerenga 1 (Mohammed Fellah), Eidsvold Turn 2

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongshavn - Kamran Ali Iqbal, Deniz Payasli, Ivan Fjellstad Næsberg, Ahmed El Amrani - Kamer Qaka (Mathias Blårud fra 82.), Ghayas Zahid (Shola Akinyemi fra 45.) - Mohammed Fellah - Monir Benmoussa (Riki Alba fra 45.), Yssouf Koné (Shåresh Ahmadi fra 45.), Moussa Nije.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere