*Nettavisen* Nyheter.

Konfirmant rundstjålet for 30.000

I skapet i denne hylla på gutterommet hadde 15-åringen 30.000 i konfirmasjonspenger, som skulle brukes til å kjøpe trialsykkel. Moren Merethe Sørlie og hele familien er fortvilet og forbannet. Foto: Geir Fragell (PORSGRUNN DAGBLAD)

Tyvene gjemte seg i huset da datteren kom hjem.

15.06.11 15:07

Etter at jenta (17) gikk og la seg, stjal de pengene i lommeboka hennes, og alle de 30.000 kronene broren (15) hadde fått til konfirmasjon, skriver Porsgrunn Dagblad.

Moren Merethe Sørlie er svært lei seg, og opprørt. Mens hun og mannen var på pinseferie på Rognstranda, brøt flere tyver seg inn i huset deres ved Gunnekleiva og stjal sønnen Emils konfirmasjonspenger, to PC-er og to kameraer.

Emils penger verst
- Det er selvfølgelig Emils konfirmasjonspenger som er det verste. 30.000 kroner er borte. Pengene lå i en låst skap på rommet hans. Han stod til konfirmasjon 7. mai, og holder på med å kjøpe trialsykkel. Derfor har ikke pengene vært innom banken, forteller Merethe Sørlie.

Sønnen var sammen med henne og mannen Svein på Rognstranda i pinsen. Natt til lørdag skjedde innbruddet. Datteren var ikke med på tur, og kom hjem til huset i Kirstistien ved 01.30-tida. Hun må ha overrasket tyvene, uten å være klar over det.

- Da hun kom hjem, stod TV-en vår nede i gangen. Hun trodde vi hadde satt TV-en der for at den ikke skulle være synlig fra vinduet, for mulige innbruddstyver. TV-en er en stor 55 tommer, forteller Merethe Sørlie.

Ringte foreldrene
Da datteren våknet, ringte hun foreldrene, og fikk vite at de ikke hadde båret TV-en ned fra 2. etasje. Samtidig oppdaget datteren at noen hadde rotet i lommeboka hennes, og at pengene var borte. Dette betyr at innbruddstyvene må ha vært i huset etter at hun kom hjem, og trolig blitt skremt og stukket, uten å ta med seg TV-en.

Fikk panikk
- Min datter fikk jo helt panikk da dette gikk opp for henne. Det er helt forferdelig. Vi har bodd her i 20 år og aldri blitt utsatt for noe, sier Merethe og mannen Svein.

De dro hjem umiddelbart etter at innbruddet var oppdaget. Nylig konfirmant Emil ble rasende av at noen virkelig har stjålet pengene, men er tross alt lettet over at tyvene ikke hadde rørt marsvinet hans, Bella (3).

En nabo skal ha sett tre unge menn med hettegensere og ryggsekker utenfor boligen om natten. Politiet har vært på åstedet og foretatt undersøkelser.

- Vi håper folk tar kontakt med politiet og melder fra dersom de har sett noe som kan hjelpe til å oppklare dette, sier Merethe Sørlie.

Les flere saker fra Porsgrunn Dagblad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.