RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konfirmantleder dømt for sex med 14-åring

Men retten fant flere formildende omstendigheter.

Først hadde konfirmantlederen et forhold til en 15-årig jente. Menigheten ga ham en ny sjanse, men tilbake som leder innledet den da 19 år gamle mannen et nytt forhold til en 14-årig konfirmant.

Nå er den tidligere konfirmantleder er dømt til 90 dagers fengsel for å ha utnyttet en 14 år gammel jente seksuelt.

Bergen tingrett fant flere formildende omstendigheter og frikjente 20-åringen for anklagen om å ha misbrukt sin stilling.

Mens aktors påstand var seks måneders ubetinget fengsel, fant retten at 60 dager av straffen på 90 dager kan gjøres betinget.

20-åringen tilsto å ha hatt sex med jenten, men la vekt på at han ikke var i posisjon som «leder» mens han innledet et forhold til henne.

«Fornærmede fremstår som en svært oppegående og ressurssterk jente, og aldersforskjellen synes ikke å reflektere det reelle forholdet mellom partene hva gjelder modenhet», heter det i dommen.

Retten mener mannens opptreden er klart kritikkverdig. Han burde ha beskyttet fornærmede mot hennes egne følelser, i stedet for å gi seg hen til sine egne følelser.

Retten bemerker det paradoksale i at tiltalte i retten forklarte at han som leder i ungdomsgruppen ofte holdt såkalte «moralprekener» for ungdommene.

Foreldre som sender sine barn til denne ungdomsgruppen bør kunne ha tillit til at lederne i gruppen ikke innleder seksuelle forhold til barna. Forholdet representerer på denne måten et klart tillitsbrudd.

Han ble også funnet skyldig i å ha kjøpt alkohol til mindreårige ved flere anledninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere