*Nettavisen* Nyheter.

Konfirmasjonssnacks

Koldtbord og tapas er fristende, flott og herlig enkelt til store anledninger.

Det er snart sesong for konfirmasjoner, og for de fleste vertene er det beroligende å vite god tid i forveien hva som skal serveres på den store dagen.

Lettvint
Koldtbord eller buffet er populært til store selskaper og anledninger. Det krever mye forberedelse, men fordelen er at du slipper å koke på selve dagen. Du kan gjerne servere enkelte varmretter også. De lager du på forhånd, og varmer dem kjapt opp på konfirmasjonsdagen.

Beregn rundt 500-600 gram mat per person inkludert tilbehør. Halvparten bør være fisk eller kjøtt.

Tradisjonelt og moderne
Røkelaks med eggerøre, roastbiff med potetsalat, kalkun med waldorfsalat er gode klassikere på et koldtbord.

Men det kan være spennende å gjøre en ny vri på klassikerne, og i tillegg ha innslag av moderne retter. Hvorfor ikke prøve seg på noen spanskinspirerte tapas?

Det er få begrensninger - la gjerne konfirmanten selv vil få et ord med i laget.

Lime- og basilikumsmarinert røkelaks
Appelsinglasert kalkun med Valenciasalat
Melonsalat med spekeskinke
Panzanellasalat
Djevelegg
Chilipoteter
Scampi med spekeskinke
Butterdeig i flere varianter
Roastbiff med marinerte grønnsaker
Middelhavstapas
Hjemmelaget potetsalat
Foccacia

Her har vi også gode oppskrifter på kaker til konfirmasjonen.

Kilde: matprat.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.