- Samtalene mellom myndighetene I Paris og Berlin om redningsfondet til krise-landene har stanset, sier den franske presidenten Nicolas Sarkozy til det franske parlamentet på onsdag.

Det er uenigheter om størrelsen på fondet som skal være hovedårsaken til konflikten, ifølge Sarkozy.

Han satte seg på flyet umiddelbart etter møtet i parlamentet, og satte kursen mot Berlin. Her er planen å møte den tyske forbundskansleren i et siste forsøk på å løse samtalestansen i forkant av det viktige krisemøtet mellom Europeiske toppledere på søndag.

Frankrike har argumentert for at fondet som man nå førsøker å stable på bena, vil fungere best dersom den organiseres som en ordinær bank. Denne løsningen har blitt nedstemt av både Tyskland og Den Europeiske Sentralbanken.

Ingen snarveier
En kilde nær Sarkozy skal ha fortalt Reuters at tyske og franske ledere også har vært i samtaler på høyt nivå med flere andre Eurosone-ledere og lederen for Det Internasjonale Pengefondet, Christine Langarde.

- I Tyskland er koalisjonen delt i sitt syn på dette spørsmålet. Det er ikke bare Angela Merkel som vi trenger å overbevise, sa Sarkozy i et lunsj-møte, ifølge Charles de courson, som var tilstede.

Presidentens uttalelser økte mistankene om at Euro-lederne ikke vil greie å komme til enighet og legge frem tilstrekkelig med midler og en overbevisende løsning på de økonomiske problemene når de møtes søndag.

Angela Merkel advarte tirsdag om nettopp dette, at lederne ikke kan løse krisen på et enkelt møte, og at konsekvensene av enkelte lands feilede økonomiske politikk umulig kan forsvinne med et pennestrøk.

- Kan ikke la det skje
Forbundskansleren beroliget likevel de oppmøtte.

- Hvis euroen stuper, stuper Europa, og det kan vi ikke la skje, sa hun

Mange håper fortsatt på at man på søndag vil finne løsninger som først og fremst kan være med på å redusere Hellas´galopperende gjeld, styrke bankene med høy eksponering mot greske banker, og sørge for at krisefondet hindrer at større og viktigere økonomier smittes av den greske tragedien.

Spanias økonomiske situasjon vil nok også bli tema på søndagens møte. Kredittratingbyrået Moody´s senket onsdag nok en gang turistlandets kredittrating. Denne gang to hakk ned, fra Aa2 til A1, med negative utsikter. Når Italias økonomi i tillegg er på felgene og gisper etter ny kapital, blir det neppe mangel på samtaleemner når Europas toppledele møtes i Paris søndag.