Konflikten i Oslo Havn om hvem - og hvor mange - som skal jobbe når, er langt fra løst.

Styreleder ved Oslo Havn, Bernt Stilluf Karlsen, sier til VG at de er nødt til å vurdere å stenge deler av Oslo Havn som følge av konflikten med losse og lastearbeidere.

- Jeg tror ikke det vil skje før i neste uke, men da er det absolutt en fare for det hvis LO tillater at denne konflikten får lov til å utvikle seg. Det betyr at alle containerne som kommer fra Europa til Oslo med julegaver, risikerer å bli stående på havnen eller ikke bli losset på havnen. Som kjent er det også slik at flybensinen til Gardermoen losses over Oslo Havn, sier Karlsen til VG.

- Hvor reell er denne faren?

- I praksis må LO gripe inn og disiplinere Norsk Transportarbeiderforbund (NTF), ved å beordre dem tilbake i arbeid og få avsluttet aksjonen ved Risavika havn, sier Karlsen til Nettavisen.

- Misbruk
Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) har siden 1973 hatt en avtale om fortrinnsrett til å uføre losse og lastearbeid fra 1973.

Oslo Havn mener at NTF misbruker avtalen gjennom lange spisepauser og ved å forlange at skipene må vente til de kan stille med arbeidere før lossing og lasting kan skje, selv om det medfører at skipene må vente til neste dag for å få utført nødvendig arbeid.

- Han burde holde munn
Det betyr at det er NTF som styrer hvem som jobber og når - noe Stilluf Karlsen er sterkt i mot.

- Karlsen egger til konflikt med måten han går ut i media. Han er ikke en gang part i saken og burde holde munn, sier nestleder i NTF, Lars Johnsen, til Nettavisen.

Johnsen er opptatt av at de skal finne løsninger på situasjonen.

- Det som skjer nede ved Oslo havn, er ingen tjent med. Vi mener arbeidsgiver i denne situasjonen provoserer til konflikt, med Karlsen i spissen, sier Johnsen oppgitt.