*Nettavisen* Nyheter.

Konfrontasjon mellom grupper på Krim i Ukraina

Simferopol (NTB-Reuters): Russiskvennlige separatister og tilhengere av de nye lederne i Ukraina konfronterte hverandre utenfor det regionale parlamentet på Krim-halvøya.

Parlamentet i regionhovedstaden Simferopol debattere onsdag den siste utviklingen i Ukraina og hvordan den autonome republikken skulle forholde seg til maktovertakelsen i Ukraina.

Rundt 2.000 mennesker hadde samlet seg utenfor parlamentsbygningen for å støtte de nye makthaverne i Kiev. Mange av dem var krimtatarer, som er den innfødte gruppen på halvøya.

De ble møtt av flere hundre russiskvennlige demonstranter, som ropte ut sin lojalitet til Moskva og kalte den EU-vennlige Maidan-bevegelsen «banditter» som hadde overtatt makten i hovedstaden. De to sidene ble holdt atskilt av politiet.

Krim ble en del av sovjetrepublikken Ukraina i 1954, og har hatt utstrakt selvstyre etter Sovjetunionens fall. Fortsatt er store deler av Russlands svartehavsflåte stasjonert på en stor marinebase i Sevastopol, og Krim er den eneste regionen i Ukraina der etniske russere er i flertall.

Krim er nå den siste bastionen i landet som ikke støtter avsettelsen av president Viktor Janukovitsj, og de nye makthaverne i Kiev er bekymret over de separatistiske strømningene i området. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.