RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kong Harald er folkets favoritt

Kong Harald, som her får blomster av fem år gamle Victor Zachariassen i forbindelse med inspeksjon av Garden på Huseby leir, er fortsatt svært populær blant folket, viser en ny meningsmåling.
Kong Harald, som her får blomster av fem år gamle Victor Zachariassen i forbindelse med inspeksjon av Garden på Huseby leir, er fortsatt svært populær blant folket, viser en ny meningsmåling. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
I en ny undersøkelse svarer 67 prosent at dagens kongefamilie gjør en meget eller ganske god jobb. Kong Harald er som vanlig den som er mest populær.

Hele 40 prosent av de spurte mener nemlig at Kong Harald gjør den beste jobben av de kongelige, mens 21 prosent svarer kronprins Haakon i undersøkelsen som er foretatt av Ipsos MMI for Dagbladet.

Dronning Sonja får tommelen opp av 9 prosent av de spurte, mens kronprinsesse Mette-Marit bare får 5 prosent.

Kong Harald blir best likt av de over 40 år, mens aldersgruppen 18-39 år liker kronprins Haakon best.

I undersøkelsen svarer 30 prosent at kongehuset gjør en meget god jobb, og 37 prosent at de synes de kongelige gjør en ganske god jobb.

At så mange mener at kongehuset gjør en god jobb overrasker ikke kommunikasjonsrådgiver Jarle Aabø.

- Det er knallsterke tall for et produkt som kongehuset, helt fantastisk. Men heller ikke overraskende, for stort sett elsker vi nordmenn kongehuset vårt, sier Aabø. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere