RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kong Harald utsatt for sms-spøk

Sist oppdatert:
Flere nordmenn har fått en tekstmelding med beskjed om å ringe Harald på et ukjent nummer.

(SIDE2): En beskjed hvor det står: «Ring dette nummeret og spør etter Harald» har etter det Side2 har fått opplysninger om versert på flere tekstmeldinger til nordmenn i dag, fredag.

Ringer man opp nummeret som er oppgitt i tekstmeldingen kommer man rett til slottet. Flere har ikke koblet sammenhengen og har trodd meldingen har kommet i forbindelse med jobb.

- En gammel spøk
- Dette er jo en tekstmelding som har gått igjen i flere år, sier informasjonsrådgiver ved Det Kongelige Slott, Sven Gjeruldsen til Side2.

- Det skjer nesten daglig uten at jeg har noe informasjon om at det er kommet inn spesielt mange telefoner i dag, ler han.

Når Side2 ringer direkte til Slottet bekrefter de derimot at det er mange som har ringt om dette fredag og at de fleste ler godt når de hører hvor de er kommet.

- Jeg er slottsknekt og kan egentlig ikke svare deg på dette, men jeg kan bekrefte at det er mange som har ringt oss i dag, sier en ordknapp slottsknekt når Side2 ringer fredag kveld.

- De ler og spør etter Harald, sier han.

Slottet til salgs
Det er ikke første gang kongefamilien blir utsatt for såkalte «practical jokes». I mars 2007 var det noen som la ut slottet «til salgs» på nettsiden ebay.com.

Ifølge VG lød salgsannonsen som følger: «Billig! Slottet i et ungt monarki på 102 år er til salgs. For tiden ligger slottet i Norge, men det kan bli flyttet til et annet land når som helst. Dronningen og Kongen er ikke inkludert i prisen, men jeg er sikker på at de vil flytte etter Slottet»

Budene gikk langt over 10 millioner dollar før spøken ble avslørt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere