RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongelig besøk utløser raseri på Rivieraen


STENGER STRANDEN: Politiet patruljerer stranden "La Mirandole", nedenfor villaen på den franske riviera den Saudi Arabiske kongen eier.
STENGER STRANDEN: Politiet patruljerer stranden "La Mirandole", nedenfor villaen på den franske riviera den Saudi Arabiske kongen eier. Foto: Jean-pierre Amet (Reuters/NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Noen sommerdager ved den franske riviera står høyt i kurs hos mange, også hos kong Salman av Saudi-Arabia. Men ikke alle får en kilometer med strandlinje for seg selv.

Den saudiarabiske kongefamilien har varslet at den skal tilbringe noen dager i sin enorme villa som ligger ved kysten mellom Antibes og Vallauris. Og sånt går ikke upåaktet hen.

Lokale myndigheter har allerede stengt av hele strandlengden, også den offentlige ved Vallauris. Misfornøyde badere og fiskere må slukøret finne seg andre strender så lenge kongefamilien er i nabolaget.

Sikkerheten står i høysetet, og ingen får nærme seg det private anlegget til kong Salman. Kystvakten sørger for at ingen kommer nærmere land enn 300 meter.

– Enten det er ham eller en annen milliardær, går de alltid foran vanlige folk. Våre rettigheter blir overkjørt. På den annen side så jo besøket bra for næringslivet. Kongens følge teller rundt 400 personer. Jeg har til og med hørt at lokale myndigheter vil fikse på veiene før han ankommer, sier Fatima.

Hun er sykepleier og drar ofte til stranden med de to døtrene for en dukkert etter jobb.

SNUR LOKALSAMFUNNET PÅ HODET: Kong Salman bin Abdul Aziz al-Saud skal på ferie med familien i Frankrike. Her fra flyplassen Haneda i Tokyo i februar i fjor, like før han tok over kongetittelen.

Lokale arbeidsfolk er hyret av kongefamilien for å sette opp gjerder som stenger for alt innsyn. Andre innleide planter blomster og busker i hundretall. Det er sågar påbegynt arbeid med å installere en heis fra villaen og ned til stranden. Den er godkjent under tvil og under pålegg om at den fjernes etter besøket. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere