RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongelig fest for Norge

Sist oppdatert:
Det er duket for royal 100-årsfest i København, og kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon er alle på plass.

(SIDE2): Det danske regentpar ønsker å feire at det er 100 år siden Norge fikk sin selvstendighet.

Ritzau melder at det blir festforestilling i Det kongelige Teater, frokost på Fredensborg og to kronprinser på forpremiere til en film om barn og unge i Bosnia.

Besøket er offisielt, og de norske gjestene er invitert av dronning Margrethe og prins Henrik fordi det 20. november er 100 år siden Stortinget sendte en delegasjon til København.

Delegasjonen kom for å be Christian IX om at barnebarnet prins Carl måtte bli Norges nye konge. Han sa ja - endret navn til Haakon VII, og sønnen Alexander ble kronprins Olav.

Besøket innledes søndag, når Haakon kommer til Aalborg der han skal åpne en utstilling om Norge.

Mandag formiddag spiser han frokost på Fredensborg slott sammen med sine foreldre. Så fortsetter turen til Amalienborg, der kong Harald åpner en særutstilling om hendelsene i 1905.

Tirsdag skal kongefamilien til den norske sjømannskirken i København for å avdekke en minneplate og møte fastboende nordmenn. Besøket avsluttes med en tur i Operaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere