*Nettavisen* Nyheter.

Kongelig karaoke for Daisy

København (NTB): Tusenvis av dansker med utdelte flagg trosset kulda lørdag. Med teksten på storskjerm sang de en nyskrevet hyllest til dronning Margrethe (71) i anledning feiringen av hennes 40 år på tronen.

Mens dronningen og hennes gjester, inkludert kong Harald og dronning Sonja, koste seg med lekker lunsj inne i varmen i Københavns rådhus hutret folket seg gjennom den nyskrevne teksten på utsiden. Etter oppvarming med nasjonalsangen og noen gjennomkjøringer av hyllesten, var danskene klare.

Da dronning Margrethe, som har kallenavnet Daisy, og prins Henrik kom en svipptur ut på rådhusbalkongen brøt jubelen løs. Plastflagg og mobilkameraer reiste seg mot himmelen. Så satte forsangeren i gang og folk skrålte seg gjennom linjene på storskjermen. Så vinket æresgjesten og hennes mann nok en gang og trakk seg inn i varmen igjen.

Etter lunsjen i rådhuset får de kongelige og de andre gjestene noen timers hvile og tid til bytte av antrekk. Lørdag kveld er det klart for festforestilling i DRs konserthus. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.