*Nettavisen* Nyheter.

Kongelig sus over TV-kvelden

I dag, søndag, er det 100 år siden kong Haakon avla eden om å gi «Alt for Norge» i Stortinget. Det feires med massivt kongelig innrykk i både TV 2 og NRK.

27.11.05 11:13

NRK starter sin store, elleve episoder, lange kongeserie laget av blant andre Anne Grosvold og Christian Borch. Serien følger vår kongefamilie gjennom de 100 år fra 1905 og frem til i dag.

På TV 2 kan du i kveld se kongelig variete, tatt opp i Oslo Spektrum, lørdag kveld.

Ingen rød tråd
Frithjof Wilborn og Linn Skåber leder varieteten, med artister som The Cardigans, Marion Ravn, Solveig Kringleboth og Amy Diamond på musikksiden.

LES OGSÅ:Feiret kongen med variete

Flere tusen nordmenn hadde løst billett til varieteten der nesten en fulltallig kongefamilie var tilstede.

Som navnet tilsier så var det ingen rød tråd i varieteten, men en blanding av revy, stand up, parodier med poppete musikalske innslag. Siden varieten også var et TV-opptak hang det heller ikke alltid like godt sammen for folk i salen som nok oppfattet noe av showet litt «innadvendt» mot produksjonen og ikke vendt utad mot salen eller kongefamilien.

En del publikummere som ikke har vært med på TV-sendinger i opptak, stusset litt over alle pausene og småhoppene i showet som ble presentert i Oslo Spektrum lørdag, men altså sendes i redigert og innstrammet versjon i kveld.

Løs og ledig tone
TV 2 har satset på en løs og ledig, humoristisk tone. Varieteten favner vidt i både spekter og alder. De musikalske innslagene fra artistene var nok beregnet for et ganske mye yngre enn det publikum som hadde funnet veien til Spektrum, men vil glede flere TV-seere.

Derimot gikk både Anders Bye, Jonas Rønning og Odd Børretzen - og ikke minst gjøglerier fra broderlandet Sverige rett hjem.

Kongelig variete - TV 2 1930

Konger for Norge - episode 1 NRK 2015

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.