*Nettavisen* Nyheter.

Kongelig vinkeseanse i Danmark

København (NTB): Godt annonsert på forhånd trakk dronning Margrethes vinking en god slump tilskuere til Amalienborg slott søndag. Den populære monarken feirer denne helgen at hun har sittet 40 år på tronen i Danmark.

15.01.12 13:55

Dronningen hadde alt vært tidlig oppe og avholdt sitt statsråd nummer 500 klokka 10 søndag. Der mottok hun jubileumsgave fra regjeringen og Folketinget.

Vel tilbake i sin residens på Amalienborg sto vinking til skuelystne på programmet. Jubelen brøt løs da dronning Margrethe og prins Henrik kom ut på den midterste balkongen etter vaktskiftet på Amalienborg slottsplass klokka 12. På balkongen til venstre kom deres sønner og barnebarn, mens dronningens to søstre med sine respektive ektemenn vinket fra balkongen til høyre.

Dagens program inkluderer buffélunsj for den kongelige familien og utenlandske gjester i Frederik VIIIs Palé. Dette er det danske kronprinsparets residens på Amalienborg, og de er vertskap for måltidet søndag. Etter lunsj er det gudstjeneste for gjestene.

Både det norske kongeparet og kronprinsparet deltar på søndagens arrangementer. Helgens feiring av dronning Margrethe avrundes med gallamiddag på Amalienborg søndag kveld. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag