Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongelige påskefavoritter

PÅ SKI: Samtlige europeiske kongehus er glade i å stå på ski, og med en sen påske blir det ekstra digg i bakken.
PÅ SKI: Samtlige europeiske kongehus er glade i å stå på ski, og med en sen påske blir det ekstra digg i bakken. Foto: (Scanpix/Getty Images)
Sist oppdatert:
Luksus i Klosters, sol i Brasil og skirenn i Sikkilsdalen. Her ferierer de kongelige i påsken.

(SIDE2): Mens den norske kongefamilien og den danske kongefamilien holder seg i sine respektive land i påskeferien, foretrekker de britiske og flere av de europeiske kongelige å reise til alpene.

Se bilder av de kongelige på påskefjellet nederst i saken!

Hemmelig sted
Den svenske kongefamilien ferierer mer enn gjerne i de sveitsiske alpene - nærmere bestemt i Verbier.

Kronprinsesse Victoria (31) og forloveden Daniel Westling (35) er svært glade i å stå på ski, og har reist rundt i fjellene i både inn- og utland de siste årene. For noen år siden feiret paret påske på Daniels hjemsted Ockelbo, men i år blir det kjærlighetsferie til varmere strøk for paret.

Victoria og Daniel reiser til mamma Silvias hjemland - nemlig Brasil, der de to skal nyte late dager i solen. Men det blir ikke bare ferie, Victoria skal også være med på lunsj med SIlvias organisasjon Childhood og være med på seilas i av Volvo Ocean Race.

Og mens Victoria er på jobb, reiser Daniel til Salvador der han jobber med et ferieleilighetsprosjekt.

Prinsesse Madeleine og kjæresten Jonas Bergstrøm elsker å stå på ski, og er ofte å se alpinbakkene i både inn- og utland, og det er grunn til å tro at det også frister dem i år.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Luksus-påske
Prins William (26) tar med seg kjæresten Kate Middleton (27) på tur til Sveits, eller nærmere bestemt Klosters på skiferie.

Og det er ingen hvilken som helst laftet hytte paret skal bo på - William har booket en nesten 400.000 kroners luksuriøs sveitserhytte i fasjonable Klosters. For den prisen får paret mat fra Michelin-hedrede kjøkkenet, fri flyt av champagne - og ikke minst tid til hverandre helt skjermet fra andre.

Ifølge britisk presse skal William ha slått skikkelig på stortromma i år, normalt pleier ikke luksusen å ligge på et slikt nivå.

Klosters er et av de kjente og mest populære stedene å stå på ski for de kongelige, og alpebyen var også prinsesse Dianas favorittsted i sin tid - og hun tok gjerne med seg William og Harry dit da de var små.

Dansk ferie
Både den svenske og den danske kongefamilien er glade i Verbier og Klosters - både de sveitsiske, østerriske og de franske alpene blir gjerne besøkt mer enn en gang i løpet av skisesongen hver vinter.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik besøkte Verbier i fjor vinter, og de var også i Sveits under årets vinterferie - men om det blir alper i påsken blir det mest sannsynlig ikke.

Tradisjonelt har kronprinsparet samlet seg på slottet Marselisborg i Århus sammen med dronning Margrethe og prins Henrik. Muligens stiller også prins Joachim og prinsesse Marie sammen med prinsene Nikolai og Felix.

Andesfjellene?
Mens den nederlandske kronprinsfamilien, Willem-Alexander og Máxima med sine tre døtre Catharina-Amalia (5), Alexia (3) og Ariane (straks 2 år), nok etter all sannsynlighet tar med seg barna på ski da det er en av deres klare favoritthobbyer.

Men det trenger ikke nødvendigvis bli i det europeiske alpene, Máxima er fra Argentina - og familien feriere gjerne i Villa La Angostura i bunnen av Andesfjellene.

Les også:Kongelige sjarmtroll i farta

Fyrst Albert (50) av Monaco og prinsesse Caroline av Monaco med barn har alltid hatt Gstaad som favorittsted - og de siste tiårene har den rojale familien fra lilleputtlandet vært å se i bakkene der.

Mens øvrig europeiske kongelige gjerne velger utlandet til påsken, feriere den norske kongefamilien tradisjonelt høytiden i det norske fjellet.

Norsk påske
Kongeparet skal som vanlig tilbringe påsken på Prinsehytta i Sikkilsdalen.

- I løpet av høytiden vil kongeparet få kortere besøk av familien, opplyser kommunikasjonssjef Marianne Hagen til Side2.

Kongefamiliens påskeferie er som alltid privat, men etter all sannsynlig er det prinsesse Märtha Louise (37), Ari Behn (36) og barna Emma Tallulah (6 mnd.), Leah Isadora (3) og Maud Angelica (5) som kommer på besøk i løpet av uken slik de gjorde i fjor.

Om noen i kongefamilien kommer til å delta i det årlige skirennet ved Sikkilsdalsseter påskeaften, er ikke klart.

Ny hytte
Kronprins Haakon (35) og kronprinsesse Mette-Marit (35) tar trolig med seg barna på tur til sin nye hytte i Uvdal som ligger øst for Hardangervidda.

Dagen etter påske, nærmere bestemt første sommerdag 14.april, skal kronprinsparet besøke Bergtun omsorgssenter som ligger i kommunen Nore og Uvdal, så det er med andre ord all grunn til å tro at de skal feriere på sin splitter nye hytte.

Hytta skulle stått klar til sesongen i fjor, men da ble den ikke ferdig - så dermed vil man anta at paret reiser dit i år for å feire påske.

Se bilder av de kongelige på påskefjellet under!

1796

Kilde: Daily Mail, kongehuset.no, Wikipedia, magasinet Queen, Aftonbladet og NTB.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!