RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongen av dansegulvet med DJ Hero

Sist oppdatert:
«DJ Hero» er vår nye musikkspillfavoritt og blant høstens heteste spill.

Jeg skal være ærlig å innrømme at jeg ikke hadde særlig tro på «DJ Hero», spillkjempen Activisions første forsøk på å gjøre noe nytt på lang, lang tid. Før jeg fikk med meg spillet hjem og testet det selv, syntes jeg det virket dyrt, unødvendig og kjedelig.

Etter den rundt tjue minutter lange opplæringsdelen var jeg derimot solgt og siden det har spillet fått kjørt seg. «DJ Hero» byr på en nyskapende, underholdende og utfordrende musikkspillopplevelse.

Samme grunnmur

Hvis du ikke har klart å gjette deg til det allerede, «DJ Hero» hører til samme serie som «Guitar Hero» og de to spillene slekter tungt på hverandre. Akkurat som i sin gitar- og trommespillende bror er sangene bygd opp av ulike spor, her tre, som kommer mot deg.

Når du kjøper spillet får du med en solid og lekker platekontroll. Kontrollen består av en LP du kan snurre og som har tre knapper på seg (en for hvert spor), en crossfader, en bryter som lar deg leke med lyden og en knapp for å aktivere en spesialkraft.

Ingen vanlig DJ

Du skal gjøre som spillet sier, noe som i vant stil er mye lettere sagt enn gjort. Hvis det dukker opp en diamant skal du trykke på knappen med tilsvarende farge, når du får beskjed om å scratche holder du inne riktig knapp og beveger på plata, mens du prioriterer den ene av de to sangene som spilles gjennom å bevege crossfaderen til venstre eller høyre.

«DJ Hero» handler nemlig ikke om vanlige platesnurrere som spiller en og en sang, her går det i mashups eller blandinger om du vil. To låter spilles samtidig og målet er å kombinere dem på en kul og ikke minst dansbar måte.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Involverende og engasjerende

På tross av at kontrollen kanskje høres vanskelig ut og mashups er utrolig vrient å få til i virkeligheten, tar det ikke lange stunden før «DJ Hero» sitter og du blander sanger som om du aldri skulle gjort annet. På de lavere vanskelighetsgradene er tempoet såpass lavt at alle får det til og har det gøy.

Scratchingen og bruken av crossfaderen gjør «DJ Hero» til en nyskapende og mer involverende og engasjerende opplevelse enn for eksempel «Guitar Hero». Der hvor sistnevnte spiller deg gjennom noe andre har skapt, får du her mer følelsen av å lage din egen musikk. «DJ Hero» er for øvrig like dyktig som «Guitar Hero» på å få deg til å tro at du er en superstjerne.

Trening gjør mester

Etter hvert som selvtilliten vokser våger du deg på de høyere vanskelighetsgradene, og da våkner spillet skikkelig til. Tempoet blir høyere, kommandoene flere, du må bevege plata i riktig retning når du scratcher og crossfaderen blir hyppigere brukt. Du må i hardtrening for å komme noen vei, heldigvis er følelsen av å få til noe du har øvd på lenge verdt slitet.

Se «DJ Hero» i aksjon:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

I motsetning til for eksempel «Guitar Hero» kan du ikke mislykkes, du får bestandig spille gjennom hele sangen. Noen synes kanskje det tar bort litt av utfordringen, men jeg synes ikke at det gjør noe. Du får øvd på hele sangen og det er langt i fra sikkert at du kommer videre i spillet, hvis du gjør det dårlig tjener du nemlig ikke nok stjerner til å låse opp nytt innhold.

En soloopplevelse

En annen ting som skiller «DJ Hero» fra de fleste andre musikkspill er at det er best alene. Her handler alt om deg, hva du får til og miksen du skaper. Jeg synes det er deilig å bare fokusere på musikken og ikke måtte tenke på for eksempel hvordan bandet samarbeider.

Utviklerne byr på mye innhold, så det kommer til å ta lang tid før du går lei «DJ Hero». I tillegg er det utrolig avhengighetsdannende å jakte på bedre poengsummer og flere stjerner. Og før du spør – ja, spillet har en flerspillermodus. Selv om den ikke er stjernen, er det artig å spille med flere og modusen øker levetiden ytterligere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dårlige gitarpartier

Dessverre er ikke alt like bra med «DJ Hero». Utviklerne har av en eller annen grunn bestemt seg for å blande inn gitarspilling i en del av miksene, noe som ikke passer inn i det hele tatt og disse er uten tvil låtutvalgets sorte får. Heldigvis trenger du ikke å spille gitar, hvis du ikke har en venn tilstede tar maskinen over.

Grafikken er heller ikke særlig imponerende og sammenlignet med andre moderne musikkspill er oppbygningen litt simpel. Du får servert en rekke låtlister som du skal jobbe deg gjennom, og det er det.

Fantastisk lyd

Lyden er det derimot ingenting å utsette på. Activision byr på et enormt og variert utvalg låter som er satt sammen til kreative og for det meste vellykkede mikser. Lydkvaliteten er superb, med et par skikkelige høytalere er det som å ha en nattklubb i stua.

Hvis du spør meg, oppsummerer følgende «DJ Hero» perfekt: Spillet er like utrolig artig som «Guitar Hero» var da det var nytt. Den høye prislappen og alle konkurrentene til tross, du vil ikke gå glipp av dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere