Kongen beordret 600 kg tung mann på sykehus

Foto: Reuters

Men sivilforsvaret måtte bruke heisekran for å få pasienten til sykehus.

21.08.13 15:31

Det saudiarabiske sivilforsvaret måtte ta i bruk en heisekran da de skulle transportere en ung mann fra soverommet i annen etasje til sykehus, hvor han skulle gjennomgå en operasjon for overvekt.

Khaled Mohsen Shaeri, som er i 20-årene, ble operert ved sykehuset King Fahd Medical City mandag, hvor han fikk fjernet 80 kilo mageflesk.

Ordre fra kongen
Kong Abdullah av Saudi-Arabia har tidligere beordret helsemyndighetene til å operere Shaeri.

Men helsemyndighetene argumenterte med at de ikke hadde muligheten til å flytte den overvektige pasienten fra hans hjem i byen Jizan til sykehuset i hovedstaden Riyadh.

Bestilte utstyr fra USA
Det førte til at saudiarabiske myndigheter bestilte en spesialbygget seng og heisekran fra USA, skriver avisen Al Arabiya.

Søndag kveld annonserte den saudiarabiske helseministeren Abdullah Al-Rabeeah at myndighetene skulle få transportert Shaeri til sykehus på mandag.

Sivilforsvaret fikk først heist mannen ned fra soverommet i annen etasje. Deretter ble han fraktet i ambulanse til en flyplass, hvor han ble fløyet videre til en militærbase i hovedstaden. Deretter ble han kjørt videre til sykehuset.

- Ikke sett noe lignende før
Pasienten lider av en sykdom som har ført til at han har gått betraktelig opp i vekt i løpet av de siste to årene, skriver arabiske medier.

- En gruppe fra helsemyndighetene, som hadde besøkt ham nylig, beskrev tilstanden hans som usedvanlig, og at de ikke hadde sett noe lignende før, sier en helsetjenestemann til avisen Sabq.

Voksende problem
Saken belyser at ekstrem overvekt er et voksende problem i Gulfen. Ifølge FN har Kuwait den største andelen med overvektige voksne i Midtøsten, hvor 42,8 prosent av befolkningen anses for å være ekstrem overvektig. Saudi-Arabia følger etter med 35,2 prosent, melder CNN.

Det voksende antallet av folk som lider av ekstrem overvekt i denne regionen, er også en økonomisk bekymring. Ifølge en rapport fra Frost & Sullivan, så vil helseutgiftene i Gulfen tredobles til 133,2 milliarder dollar i løpet av 2018, i all hovedsak som en følge av livsstilsendringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.