RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

Kongen har invitert Obama

Sist oppdatert:
Kong Harald har invitert Barack Obama til overnatting på Slottet når presidenten kommer til Oslo for å motta fredsprisen.

Oslo (NTB): Kun to ting er foreløpig klart i forbindelse med Obamas besøk: Han vil møte kongeparet og kronprinsparet i audiens på Slottet før han deltar på seremonien i Oslo rådhus 10. desember mellom kl. 13.00 og 14. 30.

Det er ennå ikke klart om kona Michelle blir med til Oslo, og det er langt fra klart om Obama blir natten over.

LES OGSÅ: Dette spiste de på Slottet

Men dersom han gjør det, skal han slippe å betale for hotellopphold. Slottets assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen bekrefter overfor Aftenposten at kong Harald har invitert president Obama til å bo på Slottet under oppholdet.

I så fall vil det skje i Haakon VIIs suite, som har vært gjesteværelse siden 1907, da Danmarks kong Frederik VIII tok det i bruk. Blir Michele med, får hun dronning Maud-suiten til sin disposisjon, skriver Aftenposten. Som også forteller at suitene med soverom, oppholdsrom og bad er moderne, men med et historisk særpreg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere