RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongen i rettssalen

Sist oppdatert:
Forsvarsadvokaten Phoenix Wright er tilbake.

(Spillmagasinet): «Phoenix Wright: Justice for All» til Nintendo DS er oppfølgeren til det suverene eventyrspillet «Ace Attorney» og byr på fire nye og kompliserte saker.

Du skal finne feil og selvmotsigelser i det som blir sagt i retten, og på den måten bevise at klientene dine er uskyldige.

Spillet høres ganske kjedelig ut, advokatlivet (ihvertfall på jobb) fremstår ihvertfall for meg som veldig dølt. Heldigvis er «Justice for All» alt annet enn det, sakene er interessante, personene i spillet fikk ihvertfall meg til å le høyt, og dialogen er morsom og velskrevet.

På jakt etter bevis

Dessverre er det, akkurat som i forgjengeren, innimellom for mye plapring. Spillet har tidvis mer til felles med en novelle, du sitter og trykker deg gjennom lange dialoger og venter på at noe skal skje.

For å vinne de ulike rettssakene må du først reise litt rundt og snakke med mennesker og finne beviser, og så legge frem riktig bevis når du mener at et vitne sier noe som ikke henger helt på greip. Sistnevnte er mye vanskeligere enn det høres ut som, spillet elsker snedige formuleringer og ofte må du legge hodet lenge i bløt før du klarer å svekke et vitne.

Svært utfordrende

Når jeg først får det til blir jeg utrolig stolt av meg selv og føler meg veldig smart, «Justice for All» er alt annet enn et lett spill.

Selv om det «bare» er fire saker (hvor den første fungerer som en opplæringsmodus), tar det fort et sted mellom 15 og 20 timer før du har klart alle sammen.

Spillmekanikken i «Justice for All» har veldig mye til felles med forgjengeren. Den største nyheten er at du innimellom kan få mer ut av vitnene ved å bruke den såkalte «Pyshce Lock»-funksjonen.

I tillegg er dommeren blitt snillere, der hvor du før bare kunne gjøre et veldig begrenset antall feil har du nå en energimåler som synker med ulik hastighet.

Heldigvis er ikke mer av det samme nødvendigvis en dårlig ting, spesielt ikke når det er så velgjort som «Phoenix Wright: Justice for All». Spillet er langt, morsomt og utfordrende, og et glimrende kjøp hvis du er ute etter et nytt DS-spill.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere