*Nettavisen* Nyheter.

Kongen innlagt på Rikshospitalet

Kong Harald var i godt humør da han ankom Rikshospitalet sammen med dronning Sonja.

29.03.05 11:18

(SIDE2): Et massivt pressekorps var på plass da Hans Majestet Kongen ankom Rikshospitalet like før klokken 09.00 tirsdag morgen. Han ble møtt av tre leger samt representanter fra Rikshospitalet, deriblant sykehusdirektør Åge Danielsen, professor dr. med. Odd Geiran og professor Jan L. Svennevig.

Kongen kom til Rikshospitalet sammen med dronning Sonja. Begge var i godt humør og virket opplagte etter påskeferien som de har tilbrakt på Kongsseteren i Voksenkollen. Kongeparet ville ikke gi noen kommentar til det massive pressekorpset da de ankom sykehuset.

Hjem etter en uke

Det var den 17. mars det ble kjent at Kongen må opereres på grunn av en feil i klaffen mellom hjertet og hovedpulsåren, såkalt aortastenose. Han er i en årrekke blitt kontrollert jevnlig for sin hjertesykdom, men det er først nylig at han er blitt plaget av den.

Kong Harald vil trolig bli operert fredag 1.april. Under hjerteoperasjonen vil hjertet hans bli stoppet i mellom 40 minutter og en time, og hans dårlige hjerteklaff skal byttes ut med en som er kunstig. Inngrepet vil bli utført av et team ledet av professor Geiran ved Rikshospitalets hjertekirurgiske avdeling.

Sannsynligvis vil han kunne dra hjem til familien igjen 7-10 dager etter operasjonen.

Ung pasient
Kong Harald vil være sykmeldt i to måneder i forbindelse med operasjonen. Etter planen skal han gjenoppta kongegjerningen i månedsskiftet mai/juni. Kronprins Haakon vil være fungerende regent i sykeperioden.

Les alt om operasjonen her

- Kongen er relativt sett en ung pasient i dette tilfellet, så han har alle odds på sin side. Jeg regner med at operasjonen vil forløpe ganske ukomplisert, har overlege Leidulf Segadal ved hjerteavdelingen på Haukeland sykehus tidligere sagt til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.