Kongen på privat løvetitt

PÅ SAFARI: Harald og Sonja på safari i Sør-Arfika i 1998 da de var på statsbesøk der. Nå er de i på ferie i Kenya.

PÅ SAFARI: Harald og Sonja på safari i Sør-Arfika i 1998 da de var på statsbesøk der. Nå er de i på ferie i Kenya. Foto: (Scanpix)

Kongeparet har tatt seg en ukes vinterferie til varmere strøk.

23.02.09 14:52

(SIDE2): I helgen feiret kong Harald sin 72-årsdag. I anledning bursdagen ble det holdt en privat feiring med dronning Sonja (71) og vi vil anta med både barn og barnebarn.

Les mer her:Gratulerer med dagen, Harald!

På ferie
I forrige uke var det kronprins Haakon (35) og kronprinsesse Mette-Marit (35) som tok vinterferie sammen med barna - en tur til fjells med ski på beina er vel ikke helt ulogisk at de, som de øvrige kronprisparene i Europa, valgte for friuken.

Denne uken skal Haakon være regent for pappa som reiser på privatbesøk til Kenya sammen med Sonja, opplyser kongehusets kommunikasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen i e-post til Side2.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Safari?
Kenya ligger ved ekvator og har tropisk klima - og landet er spesielt kjent for sitt rike dyreliv. Landet ble også satt på kartet i løpet av det siste året da president Barack Obamas far er derfra. Den amerikanske presidenten ble hyllet nesten like mye i Keyna som i USA da han ble innsatt for en drøy måned siden.

Hva kongeparet foretar seg på turen opplyses naturlig nok ikke, men i og med at landet er kjent for dyreliv, kan det vel være at kongen får se dyrenes konge? En av de største nasjonalparkene i landet er Mount Kenya National Park som ligger ved det høyeste fjellet i landet kan muligens vente seg et besøk av kongeparet.

Kongen og dronningen har riktignok vært på safari ved en tidligere anledning, under et statsbesøk i Sør-Afrika i 1998. Da besøkte de nasjonalparken Krugerparken og fikk se et ellevilt dyreliv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.