*Nettavisen* Nyheter.

Kongen vurderer solceller på slottet

FLYFOTO OSLO 20050920. Slottet og Oslo sentrum.

Kongehuset vurderer å installere solcellepaneler på taket av slottet. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Kongeparet er på tur i Jordan, blant annet for å fremme norsk solcelleteknologi. De vurderer selv å installere fullt solcelleanlegg på taket til slottet.

02.03.20 05:24

Det norske statsbesøket i Jordan starter mandag, og med på følget har kongeparet flere av Norges fremste eksperter og bedrifter innen solcelleteknologi. Under et turen skal de diskutere forretningsmuligheter med partnere i Jordan, et land som ønsker å øke satsingen på fornybar energi.

Selv har kongeparet lenge vurdert å gjøre som svenskekongen , som har installert 1.000 kvadratmeter med solcellepaneler på taket på taket av slottet i Stockholm for å forsyne det med strøm.

Les også: Durek Verrett sier kongefamilien gir ham råd

Sommeren 2018 ble et mindre testanlegg installert på taket av slottet i Oslo, og nå blir prøveprosjektet evaluert for å se om det skal utvides.

– Vi har behov for å gjøre utredninger basert på de erfaringene vi gjorde oss i prøveperioden. Det vil nok ta noe tid før vi konkluderer, sier kommunikasjonssjef Guri Varpe på slottet til NTB.

Pilotprosjektet fortsetter under evalueringen.

Les også: 800.000 mer i apanasje til de kongelige

Statsbesøket i Jordan varer fram til onsdag. Første punkt på programmet er offisiell velkomstseremoni i hovedstaden Amman mandag morgen, hvor det norske kongeparet blir tatt imot av kong Abdullah og dronning Rania.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.