RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongene av metall

(Activision)
Sist oppdatert:
Metallica har endelig fått sitt etterlengtede «Guitar Hero». Vi har trimmet rockefoten.

(Spill): Ingen over. Ingen ved siden. Metallica er tidenes trashmetalband. Før jeg blir arrestert i en helt unødvendig sjangerdiskusjon så er poenget enkelt: Metallica er, uansett hvilken bås du putter bandet inn i, et av de mestselgende bandene noensinne.

Se «Guitar Hero: Metallica» i aksjon:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se flere spillvideoer her

Dette er den andre bandutgivelsen av «Guitar Hero», den første var en Aerosmith-utgave. Uten å disse Aerosmith så er det ingen tvil om at Metallica passer bedre til formatet, og – som vi skal poengtere ytterligere – at de har sammen med Neversoft gitt oss et bedre spill.

Hvorfor? For å bryte litt med formatet og gjøre det enkelt, tabloid og oversiktlig for noe som vi har skrevet mye om («Guitar Hero», altså – alt for lite, rent generelt, om Metallica). La oss bare starte med:

1. Metallicas sanger

Det er ingen tvil om at Metallicas sanger passer som hånd i hanske til «Guitar Hero». Her er det riff på riff, gitarsoloer, trommerytmer og vokal som gjør det interessant, spennende og utfordrende å spille. Det er hundre ganger morsommere å mestre «One» av Metallica enn Coldplay fra World Tour.

2. Metallica som band

Selv om du ofte spiller som ditt eget band er humoren og holdningen til Metallica (man har motion captured Metallica) tilstede, og si hva du vil om andre band: Metallica er i hvert fall minst like tøffe.

3. Drum over-mode.

Vi tror Lars Ulrich står bak denne. Her skal du nemlig improvisere med trommene over musikken. Det nærmeste «Guitar Hero» har vært skikkelig musikalitet.

4. Vanskelighetsgraden

Riffene til Metallica er avanserte, og vanskelige. Spiller du på skikkelige vanskelighetsgrader så er det en utfordring, mer enn på lenge i «Guitar Hero», å mestre hele greia.

5. De andre sangene

Sangene som ikke er fra Metallica er plukket ut av Metallica. Det betyr at det ikke er fyllsanger av band du knapt kan ha noe forhold til, for selv de som her er ukjente for folk flest er der fordi Metallica ønsket det. Info om sangene forteller deg hvorfor i tillegg til utrolige mengder med trivia du ikke trenger.

Se alle bildene fra «Guitar Hero: Metallica»:
(Artikkelen fortsetter under karusellen)

1965

Modusen med en ekstra pedal for trommene har vi bare fått testet så vidt , men vi kan si det på denne måten: Vi har fått ny respekt for Lars Ulrich etter at vi har prøvd oss fram med denne.

Det er likevel en del ting jeg savner med «Guitar Hero», rent generelt. For det første er det på tide å gjøre noe med grafikken. For det andre er karrieremodusen nå ganske kjedelig og lite gjennomført. Her kan man gjøre utrolig mye. Hva med å lære litt fra rollespillene når det gjelder hvordan din karakter utvikler seg? Det er også på tide at man tar et par innovative grep for spillet, utover å legge til flere instrumenter. Her er Drum over-modusen i hvert fall en start.

Mer fra Spillmagasinet:

Slik det er nå reddes denne utgaven av tidenes beste setlist i et «Guitar Hero»-spill. For er det et band som er født til å være en del av «Guitar Hero» så er det Metallica. Jeg foreslår at man fortsetter med Iron Maiden, Black Sabbath og så lager en black metal-versjon.

Uansett så anbefales «Guitar Hero: Metallica» for alle fans av a) Metallica og b) «Guitar Hero».

Spillet slippes til PS3, Xbox 360, Wii og PS2 29. mai 2009. Les mer på detaljsiden for «Guitar Hero: Metallica».

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere