*Nettavisen* Nyheter.

Kongens våte menn

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Kraftige byger rammet Garden i ettermiddag. Og mer nedbør skal det bli. Sjekk hvordan helgeværet blir.

20.06.09 11:38

Kongens garde fikk seg virkelig en våt opplevelse på vei opp til Slottsplassen da himmelen åpnet seg og regnet høljet ned fredag ettermiddag.

- Det har lokalt vært en del kraftige ettermiddagsbyger på Østlandet, sier meteorolog Roar Hansen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Sjekk været der du bor

Få været på mobilen

Men ifølge Hansen vil været bedre seg utover fredag kveld.

- Etter ca. klokken 21 i kveld kommer nedbøren til å dø ut, og ved midnatt er det nok lite skyer igjen. Da holder oppholdsværet seg til lørdag ca. klokken 12, og da vil det begynne å bygge seg opp igjen med lokale byger utover dagen. Det kan nok bli en del kraftige byger da også, kanskje med torden, sier meteorologen.

Byger, byger og byger
Når det gjelder søndagen ser det ut til å bli mindre bygevær på Østlandet. Og mellom regnbygene vil det bli ganske så bra vær.

- Utenom disse bygene kan det bli nokså fint vær, med mye sol. Varmest blir det nok Østlandet søndag, med 18-19 grader, sier Hansen.

Vestlandet vil få mye av det samme helgeværet som Østlandet, med lokale regnbyger.

- De indre områdene på Vestlandet vil få ettermiddagsbyger, mens de ytre områdene fra Bergen og utover mot kysten, blir det sannsynligvis opphold og mye som i helga, sier meteorologen.

I Møre og Romsdal og Trøndelag blir det også mye av det samme været.

- Det blir sannsynligvis lite eller ingen nedbør i kystområdene, mens indre områder vil få lokale ettermiddagsbyger. Det vil bli en bedring søndag her også, sier Hansen.

Ganske bra i Nordland
Bor du i Nordland kan du imidlertid glede deg til en nedbørsfattig helg.

- I Nordland ser det ut til å bli en ganske så fin helg, med en del sol. Der har det også vært fint vær fredag, med 19 grader i Saltdal, sier Hansen.

Lenger nordover ser det derimot verre ut.

- Troms og Finnmark vil nok få en litt grå helg, med noe regn, særlig i Finnmark. Fredag har det vært nordavind og regn i Finnmark, og det har vært bare 5 grader i Kirkenes. Dette fortsetter lørdag, og det vil kanskje bre seg nedover til Troms, der det fredag har vært bra vær, sier meteorologen.

På Sørlandet blir det mye av det samme været som på Østlandet, men der vil det også bli noen regnbyger i indre områder søndag.

- Det blir en god del sol der også i helga, siden bygene mest inntreffer på ettermiddagen og kvelden, sier Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.